:

Szerző: Bányai György

2007. december 4. 15:35

Új belépőszintű digitális fényképezőgépeket jelentett be a Samsung

Remek ár-érték aránnyal büszkélkedő digitális fényképezőgépeket mutatott be ma a Samsung. A két új S sorozatú gép az alacsonyabb árkategóriás készülékek között találja majd meg a helyét, de ennek ellenére az arcfelismerő autófókusz már belőlük sem hiányzik.

[HWSW] Remek ár-érték aránnyal büszkélkedő digitális fényképezőgépeket mutatott be ma a Samsung. A két új "S" sorozatú gép az alacsonyabb árkategóriás készülékek között találja majd meg a helyét, de ennek ellenére az arcfelismerő autófókusz már belőlük sem hiányzik.

Az S760 és S860 egymástól csak a rögzített képpontok számában különbözik, sejthetően az első 7, utóbbi pedig 8 millió képpontból állítja össze az elkészült képet. A fényképezőgépek optikája háromszoros közelítésre képes, amelyet digitális úton tesznek ellenállóvá a rázkódással szemben. Ez annyit jelent csupán, hogy akár ISO 1000 értékig is képes az elektronika beállítani az érzékenységet, rövidítendő a záridőt. A fekete, ezüst, rózsaszín, illetve kék színekben előforduló készülékház hátoldalán 2,4 hüvelykes kijelzőt találunk, mellette a szokásos gombok kaptak rendezett egységben helyet. Mindkét modell megkapta a Samsung új képfeldolgozó technológiáját, ezzel szervesen működik együtt az arcokat felismerni képes autófókusz.

Samsung S760, S860

A videofelvételek 640x480 képpont felbontásban 30 képkocka másodpercenkénti sebességben készülhetnek, a klipek hosszát illetően nincs megkötés -- természetesen a behelyezett SD kártya kapacitásán kívül. Az energiaellátást két darab AA ceruzaelemre bízták a tervezők, ezek természetesen kiválthatók tölthető akkumulátorokkal is. Az új modellek idén már nem kerülnek forgalomba, először 2008 januárjában találkozhatunk velük a boltok polcain. Az S760 165 dollárba fog kerülni, az S860 áráról egyelőre nem érkezett hír.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.