Szerző: Bányai György

2007. december 4. 15:10

Ultrakönnyű hordozható munkaállomás az LG-től

Új prémiumkategóriás noteszgépet mutatott be a koreai LG Electronics, melynek különlegessége, hogy a szokásosnál jóval erősebb hardver található a vékony készülékházban. Az új notesz emellett LED-es háttérvilágítású kijelzővel csalogathatja a tehetősebb vásárlókat.

[HWSW] Új prémiumkategóriás noteszgépet mutatott be a koreai LG Electronics, melynek különlegessége, hogy a szokásosnál jóval erősebb hardver található a vékony készülékházban. Az új notesz emellett LED-es háttérvilágítású kijelzővel csalogathatja a tehetősebb vásárlókat.

A P300 típusjelzéssel ellátott noteszgép az LG XNOTE sorozatába illeszkedik. A 13,3 hüvelykes kijelzővel ellátott készülék mindössze 1,6 kg tömegű és 21 milliméter vékony, a kijelző fedele pedig mintázatával különíti el a noteszgépet a tucattermékek nagy hányadától.

A kisméretű, könnyű noteszben szokatlanul magas órajelű, 2,4 gigahertzen üzemelő Intel Core 2 Duo processzor, az egyre hétköznapibbá váló 2 gigabájtnyi memória, 256 megabájtnyi saját memóriával ellátott NVIDIA GeForce 8600GM grafikus vezérlő kapott helyet, melyet 250 gigabájtnyi adatot elnyelni képes merevlemez egészít ki. A könnyű notesz szinte komplett munkaállomás.

LG XNOTE P300

A kijelző felett egy 1,3 megapixeles webkamera is megtalálható. A HDMI-kimenettel, SD-kártyaolvasóval, valamint 3 darab USB 2.0 kapuval rendelkező gépért viszonylag mélyen kell majd a pénztárcába nyúlni, 2810 dollárt kell majd leszurkolni érte.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról