Szerző: Ady Krisztián

2007. december 04. 13:14:28

Hiánypótló a Belkin megfizethető HDMI-átkapcsolója

Szerencsés flótás, akinek több digitális bemenete is van HD-képes televízióján, sok korábbi modellen ugyanis csak egyetlen ilyen, pechesebb esetben DVI-bemenetet helyeztek el. Napjainkban azonban egyre több a HDMI kapcsolódásra képes eszköz: konzolok, médialejátszók, számítógépek pályáznak egyidőben a tévénk árválkodó bemenetére.

[HWSW] Szerencsés flótás, akinek több digitális bemenete is van HD-képes televízióján, sok korábbi modellen ugyanis csak egyetlen ilyen, pechesebb esetben DVI-bemenetet helyeztek el. Napjainkban azonban egyre több a HDMI kapcsolódásra képes eszköz: konzolok, médialejátszók, számítógépek pályáznak egyidőben a tévénk árválkodó bemenetére.

A megoldást az "analóg időkből" ismert kapcsolók nyújthatnák, azonban digitális megfelelőik rettentően drágák. Nehéz elképzelni, hogy lassan a konzol árához mérhető, további 30-50 ezer forintos beruházást kelljen eszközölnünk egy digitális átkapcsolásért, hogy PlayStation 3 vagy Xbox 360 konzolunkat is a tévére tudjuk kötni például a számítógép DVI-csatlakozása mellett. Olcsójános megoldásként marad a kábelek ki-be húzogatása.

A Belkin új, megfizethető áron -- körülbelül 40-60 dollárért -- piacra kerülő átkapcsolója így feltétlenül hiánypótló, segítségével egyetlen bemenetre köthetünk rá két digitális eszközt, legyen az egy konzol és egy számítógép, vagy éppen egy merevlemezes HD-lejátszó.

Belkin HDMI-kapcsoló

Az átkapcsoló teljesen transzparens, energiaellátását pedig magáról a HDMI-kábelről biztosítja, így külön hálózati adapterre sincs szükség. A két bemenet között távirányítóval válthatunk. Sajnos a Belkin HDMI-átkapcsolója csak márciusban érkezik Európába, Ázsiába és Ausztráliába, jelenleg csak az Egyesült Államokban és Kanadában elérhető.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 29. 14:41

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy 10 alkalmas, 30 órás online képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.