Szerző: Ady Krisztián

2007. december 4. 13:14

Hiánypótló a Belkin megfizethető HDMI-átkapcsolója

Szerencsés flótás, akinek több digitális bemenete is van HD-képes televízióján, sok korábbi modellen ugyanis csak egyetlen ilyen, pechesebb esetben DVI-bemenetet helyeztek el. Napjainkban azonban egyre több a HDMI kapcsolódásra képes eszköz: konzolok, médialejátszók, számítógépek pályáznak egyidőben a tévénk árválkodó bemenetére.

[HWSW] Szerencsés flótás, akinek több digitális bemenete is van HD-képes televízióján, sok korábbi modellen ugyanis csak egyetlen ilyen, pechesebb esetben DVI-bemenetet helyeztek el. Napjainkban azonban egyre több a HDMI kapcsolódásra képes eszköz: konzolok, médialejátszók, számítógépek pályáznak egyidőben a tévénk árválkodó bemenetére.

A megoldást az "analóg időkből" ismert kapcsolók nyújthatnák, azonban digitális megfelelőik rettentően drágák. Nehéz elképzelni, hogy lassan a konzol árához mérhető, további 30-50 ezer forintos beruházást kelljen eszközölnünk egy digitális átkapcsolásért, hogy PlayStation 3 vagy Xbox 360 konzolunkat is a tévére tudjuk kötni például a számítógép DVI-csatlakozása mellett. Olcsójános megoldásként marad a kábelek ki-be húzogatása.

A Belkin új, megfizethető áron -- körülbelül 40-60 dollárért -- piacra kerülő átkapcsolója így feltétlenül hiánypótló, segítségével egyetlen bemenetre köthetünk rá két digitális eszközt, legyen az egy konzol és egy számítógép, vagy éppen egy merevlemezes HD-lejátszó.

Belkin HDMI-kapcsoló

Az átkapcsoló teljesen transzparens, energiaellátását pedig magáról a HDMI-kábelről biztosítja, így külön hálózati adapterre sincs szükség. A két bemenet között távirányítóval válthatunk. Sajnos a Belkin HDMI-átkapcsolója csak márciusban érkezik Európába, Ázsiába és Ausztráliába, jelenleg csak az Egyesült Államokban és Kanadában elérhető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról