Szerző: Bodnár Ádám

2007. november 28. 11:59

Az Unióban a háztartások ötöde csak mobilról intézi hívásait

Az Eustat által tegnap nyilvánosságra hozott adatok szerint az Unió országaiban a háztartások ötöde már nem használ vezetékes telefont, hívásait kizárólag mobilon intézi.

[HWSW] Az Eustat által tegnap nyilvánosságra hozott adatok szerint az Unió országaiban a háztartások ötöde már nem használ vezetékes telefont, hívásait kizárólag mobilon intézi.

1996 és 2005 között tizennégyszeresére nőtt a mobiltelefon-előfizetések száma és már két éve is tizenhárom olyan ország volt az Unióban, ahol 1 fölött volt a lakosság létszámára vetített előfizetések aránya. 1996-ban az Unióban átlagosan 7 mobil-előfizetés jutott száz lakosra, 2005-ben már 95, eközben a vezetékes ellátottság szinte alig nőtt, 43 százalékról 48 százalékra. 2006-ban már a háztartások 18 százaléka szabadult meg vezetékes telefonjától és használt kizárólag mobilt.

Az EUStat adatai szerint Magyarországon 1996-ban 100 lakosra 5 mobiltelefon-előfizetés jutott, 2005-ben pedig már 92. Az NHH legfrissebb, szeptemberi adatai szerint hazánkban száz lakosra ma már 104,4 előfizetés jut. Az EUStat szerint a vezetékes ellátottság 1996 és 2005 között 26 százalékról 34 százalékra nőtt. Az utóbbi években azonban itthon is tendenciává vált a vezetékes fővonalak csökkenése, az EUstat szerint 2006-ban a hazai háztartások közel harmada nem rendelkezett vezetékes telefonnal, csak mobillal.

A háztartások számára vetítve Litvánia és Finnország rendelkezik a legkevesebb vezetékes telefonvonallal, előbbi országban 48 százalék, utóbbiban pedig 47 százalék azon háztartások aránya, amelyek kizárólag mobilt használnak, emellett Lettország, Portugália, Szlovákia és Észtország tartozik még az élmezőnybe, közvetlen utánuk következnek a magyarok.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.