Szerző: Bányai György

2007. október 26. 14:30

Exkluzív MP3-lejátszót dobott piacra a Bang & Olufsen

A Bang & Olufsen formatervező csapata a közelmúltban egy Samsung zenelejátszós mobiltelefon, a Serenata létrejöttében segédkezett. Láthatóan a folyamat megállíthatatlan, már ami a mobil zenehallgatást illeti, erre bizonyíték a most megjelent BeoSound 6 zenelejátszó.

[HWSW] A Bang & Olufsen formatervező csapata a közelmúltban egy Samsung zenelejátszós mobiltelefon, a Serenata létrejöttében segédkezett. Láthatóan a folyamat megállíthatatlan, már ami a mobil zenehallgatást illeti, erre bizonyíték a most megjelent BeoSound 6 zenelejátszó.

A Bang & Olufsen új MP3-lejátszójára ránézve az exkluzív szó juthat először az eszünkbe. A 4 gigabájt tárkapacitást rozsdamentes acélházban kínáló, iPod nanohoz hasonlatos külső nem kerül kevésbe, mélyen, nagyon mélyen a zsebbe nyúlva emelhetjük ki a szerkezet ellenértékét, 600 dollárt. A készülék kijelzőjén 128x160 képponton láthatjuk az épp lejátszás alatt lévő hanganyag adatait, de a soron következőét is. Egész addig amíg el nem rejtjük a vékony bőrtokba, amely tartozék.

Bang & Olufsen BeoSound 6
Bang & Olufsen BeoSound 6

A BeoSound 6 jel-zaj aránya kiemelkedően jó. Olyannyira, hogy a szerencsés tulajdonos, vagy megajándékozott még botfüllel megáldva is megfigyelheti az veszteséges MP3 tömörítési eljárással kódolt állományok hibáit, különös tekintettel a jellegzetes, a számok végén halkulás közben erősödő pezsgő-effektre, sőt, mindezt akár 40 órán keresztül is teheti hálózati konnektorral nem ellátott helyeken, mint amilyen a rét, mert a BeoSound 6 ennyi üzemidőt kínál nagykapacitású akkumulátorával.

A BeoSound 6-tal egyidőben helyezte piacra a gyártó a 350 dolláros Bluetooth 2.0 adatátviteli szabványt használó EarSet 2 mikrofonos fülhallgatóját, amely a BeoSound 6 MP3-lejátszóhoz hasonlatos exkluzív külsőben kelleti magát. Ez a füles a Bluetooth-adóvevővel ellátott mobilokkal képes együttműködni, ezek közé sorolandó a Samsung Serenata mobil is, amelyet a Samsung a Bang & Olufsennel együtt tervezett.

A cég további újdonsága a számítógépes hangszórók világát üdíti, közel két darab BeoSound 6 áráért, ezer dollárért. Ez a kisméretű hangszórópár képes megóvni a mélysugárzóját a túlzott terheléstől, mert ahogy emeljük a hangerőt, úgy veszi el az elektronikája a basszust a hangképből. Erre a műveletre ha figyelnénk, csak feledékenységünk miatt nem lennénk képesek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról