Szerző: Ady Krisztián

2007. október 25. 15:50

Bevásárolta magát a WiMAX adatátviteli technológiába a Cisco

Történetének 124. felvásárlásával egy feltörekvő piacra, a WiMAX vezeték nélküli adatátviteli technológiába is bevásárolja magát a Cisco: a vállalat végleges megállapodást kötött a Navini Networks, Inc. felvásárlásáról. A Navini a WiMAX 802.16e-2005 szélessávú, vezeték nélküli adatátviteli piac egyik vezető szereplőjeként ismert.

[HWSW] Történetének 124. felvásárlásával egy feltörekvő piacra, a WiMAX vezeték nélküli adatátviteli technológiába is bevásárolja magát a Cisco: a vállalat végleges megállapodást kötött a Navini Networks, Inc. felvásárlásáról. A Navini a WiMAX 802.16e-2005 szélessávú, vezeték nélküli adatátviteli piac egyik vezető szereplőjeként ismert.

A Navini úttörőnek számít a többcsatornás bemenettel és kimenettel rendelkező, úgynevezett MIMO-antennák előnyeinek egyesítésében. Ezzel a megoldással jelentősen javítható a WiMAX-szolgáltatások teljesítménye és adatátviteli távolsága, ezáltal csökkennek a szolgáltatók telepítési és üzemeltetési költségei.

A Navini WiMAX termékeivel a Cisco tovább bővítheti Wi-Fi és WiFi-mesh termékkínálatát, mely pontosan beleillik a vállalat "Connected Life" célkitűzésébe, a Cisco IP-hálózati megoldását (IP NGN) kibővítve a szolgáltatók rövidesen bármilyen szolgáltatást hálózattól és platfromtól függetlenül, szinte minden készüléken elérhetővé tehetnek. A Cisco reményei szerint a WiMAX termékeket is tartalmazó szélessávú vezeték nélküli termékportfólió kulcsszerepet játszik majd a Cisco kezdeményezéseinek sikerre vitelében.

Navini NetworksA Cisco termékportfóliója és egyedüli innovatív megoldásai, valamint nemzetközi partnerei miatt döntött a Navini felvásárlása mellett. A Navini portfóliója bázisállomásokat, adaptív antennarendszereket, felügyeleti rendszereket, előfizetői modemeket is felölel, amelyeket több mint 75 ügyfélnek értékesítettek eddig.

A megállapodás szerint a Cisco megközelítőleg 330 millió USD-t fizet készpénzben és részvények formájában a Naviniért. A szokásos szerződéskötési feltételek szerint létrejövő ügylet lezárására várhatóan a Cisco 2008-as üzleti évének második negyedévében kerül sor.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról