:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. október 5. 09:26

Informatikusokat keres nyári gyakorlatra zürichi laboratóriumába az IBM

Az IBM zürichi kutatólaboratóriumának igazgatója a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen bejelentette a Great Minds (kiváló elmék) kezdeményezés elindítását, amelynek célja, hogy támogassa az informatika területén kivételes tehetségű egyetemi hallgatókat, akik számára gyakornoki helyeket biztosít az IBM zürichi kutatólaboratóriumában.

[HWSW] Az IBM zürichi kutatólaboratóriumának igazgatója a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen bejelentette a Great Minds ("kiváló elmék") kezdeményezés elindítását, amelynek célja, hogy támogassa az informatika területén kivételes tehetségű egyetemi hallgatókat, akik számára gyakornoki helyeket biztosít az IBM zürichi kutatólaboratóriumában.

A program minden nappali tagozatos egyetemi szintű számítástechnikai képzésben részt vevő közép-kelet-európai hallgató részére nyitva áll, beleértve a Cseh Köztársaságot, Lengyelországot, Magyarországot, Oroszországot, Romániát és Ukrajnát. A hallgatókat a karnak kell jelölnie és egy szakértőkből álló bizottság dönt a beérkezett pályázatokról. Bár az IBM weboldalán hangsúlyozza, hogy mindenki egyenlő elbírálásban részesít, a cég különösen ösztönzi a női hallgatók részvételét a programban.

A pályázóknak összesen nem több mint 800 szóban ki kell fejteniük, szerintük mi lesz elkövetkező évek legnagyobb informatikai kihívása, és ők maguk mit szeretnének tenni ezen a területen. A pályázóknak azt is le kell írniuk, mivel szeretnének foglalkozni a zürichi kutatólaboratóriumban. A legjobb 3 hallgató meghívást kap a zürichi laboratórium nyári gyakorlatára, s a program fedezi az utazás és szállás költségét, továbbá gyakornoki fizetést biztosít.

"Nem nélkülözhetjük a kiemelkedő elméket és a nagyszerű ötleteket, amelyek innovációt visznek a számítástechnikába" -- mondta Matthias Kaiserswerth, az IBM zürichi laborjának igazgatója. "Kezdeményezésünkkel a jövő nemzedék innovátorait szeretnénk elérni, Európa ezen részeinek kimagasló kutató tehetségeiből merítve -- és nem titkoljuk, számítunk arra, hogy a tehetséges diákok, miután hazatértek, az IBM szervezetében vállalnak majd munkát."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.