Szerző: Bodnár Ádám

2007. szeptember 26. 11:02

Erős második negyedévet zárt a Red Hat

Továbbra is látványosan nő a Red Hat bevétele és nyeresége, ahogy egyre több ügyfél fizet elő a cég nagyvállalati linuxos termékeire, szolgáltatásaira.

[HWSW] Továbbra is látványosan nő a Red Hat bevétele és nyeresége, ahogy egyre több ügyfél fizet elő a cég nagyvállalati linuxos termékeire, szolgáltatásaira.

Az augusztus 31-én véget ért második pénzügyi negyedévben a Red Hat bevétele 28 százalékkal 127,3 millió dollárra emelkedett, miközben a nettó profit 18,2 millió dollárra ugrott, ami éves szinten 64 százalékos javulást jelent, de ezzel együtt is csak megfelelt az elemzői várakozásoknak, nem haladta mg azokat. A negyedév során a világ legnagyobb Linux-disztribútora 109,2 millió dollárért értékesített új előfizetéseket, ez 29 százalékkal több mint egy évvel korábban.

A Red Hat nem ad meg termékvonalakra lebontott bevételt, azonban egy bennfenntes elemző szerint a JBoss szoftverek iránt egyelőre a várnál kisebb a kereslet, mivel a vállalat egyelőre nem fordított megfelelő figyelmet a kereskedelmi csatornák kiépítésére és a marketing-támogatásra, hogy ráirányítsa az ügyfelek figyelmét ezekre a megoldásokra.

A jelenleg is tartó harmadik negyedévre a Red Hat pénzügyi igazgatój, Charlie Peters 131-133 millió dolláros bevételt és az egyszeri tételek kiszűrésével részvényenként 18 centes profitot vár, vagyis 1 centtel többet mint a második negyedévben.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

4

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.