Szerző: Bodnár Ádám

2007. szeptember 21. 12:44

A Flextronics veszi meg az Arima notebook- és szervergyártó részlegét

A Flextronics veszi meg az Arima notebook- és szervergyártó üzletágát 191 millió dollárért -- jelentette be ma a két cég.

[HWSW] A Flextronics veszi meg az Arima notebook- és szervergyártó üzletágát 191 millió dollárért -- jelentette be ma a két cég.

A megállapodás kiterjed az Arima teljes szerver- és notebookgyártási tevékenységére, beleértve az üzemeket és egyéb létesítményeket, szerszámokat, technológiákat és egyéb szellemi tulajdont, valamint az Arima részesedését amerikai, brit és japán leányvállalatokban. A 2007 végén lezáruló tranzakció értéke 191 millió dollár, ami jól mutatja, hogy a szerződéses elektronikai gyártásban milyen papírvékony az elérhető haszon.

Az Arima érintett üzletágai 3500 dolgozót foglalkoztatnak, ők a Flextronics állományába kerülnek át -- közölte David Su, az Arima ügyvezetője. A vállalat havi kapacitása jelenleg mintegy 350 ezer notebook és 20 ezer szerver, az egyik legnagyobb Arima-ügyfél pedig az amerikai Gateway, amely a sors furcsa fintora okán maga is egy akvizíció szereplője: a tajvani Acer veszi meg a harmadik legnagyobb amerikai PC-gyártót. A Gateway noteszeinek több mint felét az Arimával gyártatja.

Az Arima az utóbbi évek során jelentős átalakuláson esett át, amelynek eredményeképp ma már teljesen megszabadult a PC-gyártási tevékenységtől -- mindazonáltal a PC-alkatrész iparban meglevő érdekeltségeit egyelőre nem adja fel. A vállalat igazgatótanácsának elnöke, Lee Sen Tien elmondta, hogy az Arima a jövőben optoelektronikára, valamint a napelemekre fog koncentrálni. Könnyen lehet, hogy a gyökeres átalakulással egyidőben a cég nevet is vált majd, azonban erről még nem döntöttek az Arima vezetői.

A világ második legnagyobb szerződéses elektronikai gyártójaként a Flextronics előző pénzügyi évében közel 19 milliárd dollár forgalmat bonyolított 508 milliós nettó eredmént elérve. Az Arima az iSuppli piackutató vállalat szerint 2005-ben a tizedik legnagyobb notebook-gyártó volt 1,5 százalékos piaci részesedéssel, a cég becslése szerint idén a notebook-gyártásból származó bevétele 600 millió dollár körül lesz.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

4

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.