Szerző: Bodnár Ádám

2007. szeptember 6. 11:59

Lélegzetelállító asztali PC-t mutatott be a HP

Kimondottan játékosoknak szánt PC-vel jelentkezett a HP, a Blackbird 002 lényegében az első saját terméke a HP Gamingnek, amely a kanadai Voodoo PC beolvasztásával jött létre. A sok szempontból egyedülálló, lélegzetelállító formatervű Blackbird 002-t a külföldi szaklapok nagy lelkesedéssel fogadták és kedvező kritikákkal illeték.

HIRDETÉS

[HWSW] Kimondottan játékosoknak szánt PC-vel jelentkezett a HP, a Blackbird 002 lényegében az első saját terméke a HP Gamingnek, amely a kanadai Voodoo PC beolvasztásával jött létre. A sok szempontból egyedülálló, lélegzetelállító formatervű Blackbird 002-t a külföldi szaklapok nagy lelkesedéssel fogadták és kedvező kritikákkal illeték.

Azt szinte elmondani sem kell, hogy a gép belsejében a ma kapható legnagyobb teljesítményű alkatrészeket találni, a négymagos Core 2 Extreme vagy kétmagos Athlon X2 processzor, a villámgyors memória, a percenként 10 ezret pörgő merevlemez, a csúcsteljesítményű videokártya, a fizikai gyorsító, az 1100 wattos tápegység és a vízhűtés szinte magától értetődőnek számít egy ilyen PC-ben. A gépbe akár 5 merevlemez és 3 optikai meghajtó is építhető, a memóriát akár 8 gigabájtig is bővítheti az elvetemült tulajdonos. További érdekesség, hogy a BIOS-ban lényegében minden finomhangolható és akár többféle beállítás is elmenthető.

HP Blackbird 002

A Blackbird 002 sava-borsát a szédületes külső adja, a néhol festett, néhol polírozott alumíniumház, amelyből nem spórolták ki az anyagot, erre utal legalábbis, hogy a teljes kiépítettségű konfiguráció monitor nélkül majdnem 33 kilót nyom a mérlegen. A házat sejtelmesen világító LED-ekkel tették még dögösebbé a HP mérnökei, a diódáknak azonban nem csak esztétikai szerepe van: a hátoldalon például a csatlakozópanel is kapott világítást, így a gép mögé nézve rögtön látszik, mit hová kell dugni. A masina tetejében elrejtve kapott helyet a kártyaolvasó és néhány csatlakozó (USB, FireWire, front audio), amelyek használaton kívül egyszerűen becsukhatók. A tesztelők szerin t a ház teljesen "csavarmentes", nem kell szerszám a szereléshez, bővítéshez.

A Blackbird 002 természetesen nem olcsó, bár pontos árat csak a konfiguráció ismeretében lehet mondani. A külföldi lapoknak tesztelésre küldött gépek ára mindenesetre megközelítette vagy némely esetben meg is haladta az 5 ezer dollárt, vagyis az 1 millió forintot, de a legolcsóbb kiépítés már ennek feléért is hazavihető.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 17:50

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.