Szerző: Ady Krisztián

2007. augusztus 30. 13:42

Windows fut a továbbfejlesztett LG érintőképernyős telefonon

[Techworld] Újabb iPhone-ra hajazó telefonként hivatkoznak a híradások az LG Prada készülékből származtatott KS20 okostelefonra, noha mindenki tudja, vagy tudhatná, hogy az érintőképernyős Prada korábban jelent meg, mint ahogy az iPhone-t egyáltalán bejelentették, így ha valaki másol valakit, valószínűleg az Apple lenne az. A KS20 mindenben túlmutat elődjén, a Pradán, illetve az iPhone-on is.

[Techworld] Újabb iPhone-ra hajazó telefonként hivatkoznak a híradások az LG Prada készülékből származtatott KS20 okostelefonra, noha "mindenki" tudja, vagy tudhatná, hogy az érintőképernyős Prada korábban jelent meg, mint ahogy az iPhone-t egyáltalán bejelentették, így ha valaki "másol" valakit, valószínűleg az Apple lenne az. A KS20 mindenben túlmutat elődjén, a Pradán, illetve az iPhone-on is.

A saját felület helyett Windows Mobile 6-ot futtató érintőképernyős okostelefon egy milliméterrel vékonyabb, mint az iPhone, ugyanakkor a "kémfotók" tanúsága szerint nem csak hogy harmadik generációs, hanem HSPA-képes lesz, azaz a HSDPA gyors, 3,6 megabit/s-os letöltési sebessége mellett HSUPA-t is támogat. Ennek köszönhetően képeinket, e-mailjeinket közel másfél megabit/s-os sebességgel tudja feltölteni a készülékről tárhelyünkre, levelezőszerverünkre, amennyiben a szolgáltató ezt támogatja. Az iPhone felhasználóknak egyelőre be kell érniük a "hipergyors", maximum 200 kilobit/s körüli sebességre képes EDGE-dzsel.

Bár a Windows Mobile 6 mobil operációs rendszer kétségkívül nincs oly szép és kézreálló, mint az iPhone-on futó speciális, mobil Mac OS X változat, szoftverellátottsága és -- üzleti körökben elengedhetetlen -- kompatibilitása nagyságrendekkel jobb, mint a riválisként citált készüléké.

LG KS20

Az LG-KS20 szintén tartalmaz Wi-Fi vezérlőt, 2 megapixeles kamerát -- mely valószínűleg nem csak állóképek készítésére lesz alkalmas --, illetve Bluetooth 2.0 vezeték nélküli adaptert. Az egyelőre ismeretlen árú, ám "prémium" árszintje ellenére valószínűleg az iPhone-nál olcsóbban piacra kerülő készülék a negyedik negyedévben lesz kapható Európában és Ázsiában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról