:

Szerző: Bányai György

2007. augusztus 29. 16:21

HSDPA-képességekkel vértezi fel a Sony a Vaio SZ és TZ noteszgépeit

A Sony új 11,1 hüvelykes kijelzővel szerelt TZ20 és a 13,3-as SZ6 sorozatú VAIO noteszgépeiben ezentúl megtalálhatóak lesznek a HSDPA adatátvitelre képes modulok.

[HWSW] A Sony új 11,1 hüvelykes kijelzővel szerelt TZ20 és a 13,3-as SZ6 sorozatú VAIO noteszgépeiben ezentúl megtalálhatóak lesznek a HSDPA adatátvitelre képes modulok.

A 3,6 megabit másodpercenkénti adatátvitelre alkalmas modulok egy, a közeljövőben elérhető frissítés telepítése után kétszer gyorsabbá válhatnak, így az adatátvitel 7,2 Mbps-re emelkedik onnantól, hogy a mobilszolgáltatók nagy hányada kínálni tudja ezt a sebességet. Az SZ sorozat külső kihajtható, a TZ20 sorozat tagjai pedig belső antennát kaptak, de mindkét modellsor noteszeibe kívülről, a gép szétszerelése nélkül csúsztathatjuk a SIM kártyát. A külső kártyahely előnye az, hogy a SIM kártya az internetezés után visszatehető a mobiltelefonba, ha telefonálásra is azt használjuk. A szélessávú internetezés által lehetővé váló hang- és képátvitel miatt mikrofonnal és webkamerával mindkét sorozat tagjai el lettek látva.


Sony VAIO TZ20 sorozat

"A közeljövőben hétköznapi lehetőség lesz a WWAN (Wireless Wide Area Network) tehát a mobiltelefonos hálózatokban elérhető vezetéknélküli adatátvitel" -- mondta Hidetoshi Takigawa, a Sony VAIO Europe marketingigazgatója, majd hozzátette, hogy a VAIO modellekbe épített everywair névre keresztelt modulok fejlesztésére éppúgy nagy hangsúlyt fektetnek, mint amennyire erősítik az együttműködést a mobilszolgáltatókkal. Mindazonáltal a Sony VAIO modellekbe épített everywair beépített WWAN technológia már elfogadásra került a nagyobb mobilszolgáltatóknál.

Az 1,76 kilogrammos, 2000 dollárért megvásárolható VAIO SZ6 két grafikus maggal rendelkezik (Intel GMA X3100, és NVIDIA GeForce 8400M GS), amelyek közül az első a hosszabb akkumulátoros üzemért (akár 5 óra) cserébe gyengébb grafikus teljesítményt, a második pedig épp fordítva, rövidebb konnektortól mentes üzemért kiemelkedő 3D grafikus sebességet nyújt. Attól függően, hogy épp melyik a fontosabb, válthatunk közöttük. A gép processzora Intel Core 2 Duo T7250, ami 2 gigahertzen üzemel, mellé 965GM lapkakészlet a körítés. Az 1,24 kilós TZ20 szénszálas készülékváza lehetővé teszi, hogy a 11,1 hüvelykes kijelző kerete csak 4 milliméter vastag legyen. Az Intel Core 2 Duo U7600 alacsonyfogyasztású, 1,2 gigahertzes processzorral szerelt kisebbik modell esetében az akkumulátoros üzem akár 7,5 órán keresztül is tarthat, áráról még nincs információnk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 00:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.