Szerző: Bányai György

2007. augusztus 29. 12:21

Új ultramobil PC-ket mutatott be a Samsung

A Samsung három új modellel bővítette a külföldön igen népszerű Q1 ultramobil PC termékcsaládját, amelynek legerősebb változatában SSD meghajtó látja el a háttértároló funkciókat.

[HWSW] A Samsung három új modellel bővítette a külföldön igen népszerű Q1 ultramobil PC termékcsaládját, amelynek legerősebb változatában SSD meghajtó látja el a háttértároló funkciókat.

A Q1U-SSDXP, a Q1U-ELXP és a Q1U-XP 7 hüvelykes, 1024x600 képpontos kijelzője érintésérzékeny, amelynek két szélére osztva egy QWERTY elrendezésű minibillentyűzet is helyet kapott. Mindhárom új modell rendelkezik 802.11 b/g vezetéknélküli hálózati csatolóval, 2.0 +EDR Bluetooth adóvevővel, mikrofonnal, VGA-felbontású kamerával és ujjlenyomat-azonosítóval. Az operációs rendszer mindárom esetben Windows XP Tablet Edition, amelyet előtelepítve tartalmaz a háttértár.


Akár SSD meghajtóval is kérhető a Samsung Q1 UMPC

A Q1U-ELXP 40 gigabájtos merevlemezt és az Intel A100 600 megahertzes processzorát kapta, a Q1U-XP esetében a háttértár 60 gigabájt kapacitású, a processzor pedig 800 megahertzes Intel A110. A Q1U-SSDXP is a nagyobbik processzort kapta, de a merevlemez helyett SSD meghajtó dolgozik, mely 32 gigabájtnyi adatnak képes helyet biztosítani. Mindhárom gépet 1 gigabájt DDR2 memóriával szerelték. A 680 grammos új modellek hosszabb akkumulátoros üzemet ígérnek, melynek időtartama akár négy és fél óra is lehet. A Q1U-ELXP 1000, a Q1U-XP 1150, a Q1U-SSDXP pedig 1650 dolláros áron vásárolható meg, remélhetőleg egy-két hónapon belül hazánkba is eljutnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról