Szerző: Bodnár Ádám

2007. augusztus 29. 09:37:46

Az első félév alatt több symbianos telefon fogyott, mint tavaly egész évben

Továbbra is toronymagasan vezeti az okostelefonokra írt operációs rendszerek piacán a brit Symbian, amelynek legnagyobb tulajdonosa a Nokia. A vállalat a második negyedévben 7 százalékkal 88,89 millió dollárra növelte a forgalmát, miközben világszerte 18,7 millió Symbian-alapú készülék fogyott, ez éves szinten 52 százalékos növekedésnek felel meg.

[HWSW] Továbbra is toronymagasan vezeti az okostelefonokra írt operációs rendszerek piacán a brit Symbian, amelynek legnagyobb tulajdonosa a Nokia. A vállalat a második negyedévben 7 százalékkal 88,89 millió dollárra növelte a forgalmát, miközben világszerte 18,7 millió Symbian-alapú készülék fogyott, ez éves szinten 52 százalékos növekedésnek felel meg.

"Ez nagyon jó negyedév volt az egész okostelefon-szektor számára, de mi a piacnál gyorsabban növekedtünk és a részesedésünk így már 72 százalék" -- mondta a Reuters hírügynökség riporterének Nigel Clifford, a Symbian elnök-vezérigazgatója. Clifford hozzátette, különösen nagy növekedés volt tapasztalható Kínában és Indiában, de a japán eladások is felülmúlták a várakozásokat.

Az első félév alatt 34,7 millió Symbian operációs rendszert futtató mobil talált gazdára, több mint tavaly egész évben. A Symbian legnagyobb ügyfele a Nokia, amely egyben a cég 47,9 százalékos tulajdonosa. Symbian-alapú készülékek emellett a Sony Ericsson, a Samsung, az LG, a Motorola, a Mitsubishi, a Sharp és a Fujitsu kínálatában is szerepelnek. Clifford kijelentette, a Symbian szeretne bekerülni az olcsóbb mobilokba is, ennek érdekében enged a licencdíjakból.

A vállalat 1998-as megalakulása óta összesen 145 millió symbianos telefont adtak el. Jelenleg 122 ilyen készülék van a piacon és a különféle gyártóknál 62 áll fejlesztés alatt. A Symbian operációs rendszert futtató telefonokra összesen közel 8 ezer alkalmazás érhető el, amelyek közül több mint 2 ezer már a legújabb, Symbian OS 9.x változatra íródott.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 25. 01:09

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.

Aggasztó adatok?

6

Elvan a gyerek, ha mobilozik

2020. február 24. 09:46

Aggódnak érte, mégis engedik a hazai fiatal felnőtt szülők gyerekeinek az okoseszköz-használatot.