Szerző: Bodnár Ádám

2007. augusztus 28. 11:35

Linuxos PC-k gondoskodnak az utasok szórakoztatásáról a Singapore Airlines gépein

Továbbfejleszti fedélzeti információs és szórakoztató rendszerét a Singapore Airlines, amelynek keretén belül egyes gépeken már a turistaosztályon is egy komplett PC-t épít az ülések háttámlájába 10,6 hüvelykes, 1280x768 pixel felbontású LCD-kijelzővel, a prémium osztályokon pedig 15 és 23 collos megjelenítőn élvezetik a szórakoztató tartalmakat az utasok.

[HWSW] Továbbfejleszti fedélzeti információs és szórakoztató rendszerét a Singapore Airlines, amelynek keretén belül egyes gépeken már a turistaosztályon is egy komplett PC-t épít az ülések háttámlájába 10,6 hüvelykes, 1280x768 pixel felbontású LCD-kijelzővel, a prémium osztályokon pedig 15 és 23 collos megjelenítőn élvezetik a szórakoztató tartalmakat az utasok.

Ezzel párhuzamosan jelentős fejlesztésen esik át a Singapore Airlines által használt fedélzeti szórakoztató rendszer, a KrisWorld is, amely filmeket, tévéműsorokat, zenéket és játékokat tesz elérhetővé az utasok számára. Az új verzió elsőként a légitársaság Airbus A380 és Boeing 787 Dreamliner gépein lesz elérhető.

Singapore Airlines Airbus A380

A KrisWorld lelke a repülőgépeken működő linuxos szerver, amelyen a különféle tartalmak találhatók, legyen szó akár mozifilmekről, tévéműsorokról, zenéről, játékokról, vagy akár a StarOffice irodai szoftvercsomagról, amelyet a Singapore Airlines egyes gépein szintén az utasok rendelkezésére bocsát. A felhasználók USB-porton billentyűzetet és egeret csatlakoztathatnak a PC-hez, illetve USB-s háttértáron hozhatják magukkal a dokumentumaikat, amelyeket szerkeszthetnek. USB-s billentyűzet és egér a fedélzeten vásárolható is.

Az utasok elképesztő kínálatból válogathatnak: a KrisWorldön keresztül 100 filmet, 150 tévéműsort, 700 zenei albumot, 22 rádiócsatornát és 65 játékot érhetnek el. Amikor az utas kiválaszt egy tartalmat, az letöltődik az ülés háttámlájában található, alacsony fogyasztású VIA processzoron alapuló és Red Hat Linuxot futtató PC merevlemezére, a lejátszásról már ez gondoskodik, így lehetővé téve, hogy a fedélzeten akár mindenki más-más műsort nézzen vagy hallgasson.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról