Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Százdolláros Palm okostelefon: első fotó a készülékről

Bányai György, 2007. augusztus 27. 15:20
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Kiszivárgott az első hivatalosnak tűnő fotó a Palm legújabb, egyben legolcsóbb okostelefonjáról, amely a Palm Centro nevet kapta. A Centro piacra kerüléséig még várnunk kell, de az már tudható, hogy parányi fizikai méretekkel büszkélkedhet, a képek alapján 10-15 százalékkal kisebb a most piacon lévő Treo modelleknél.

hirdetés
[HWSW] Kiszivárgott az első hivatalosnak tűnő fotó a Palm legújabb, egyben legolcsóbb okostelefonjáról, amely a Palm Centro nevet kapta. A Centro piacra kerüléséig még várnunk kell, de az már tudható, hogy parányi fizikai méretekkel büszkélkedhet, a képek alapján 10-15 százalékkal kisebb a most piacon lévő Treo modelleknél.

A Centro technikai adatainak részleteire egyenlőre nem derült fény, de az apróbb, árulkodó jelek a Treo 680/755p-vel hozzák rokoni kapcsolatba. Erre utal a gépházon található, az asztali géppel történő szinkronizációra alkalmazandó HotSync kábel csatlakozója is. A Palm OS Garnet operációs rendszerrel ellátott QWERTY billentyűzettel és érintésérzékeny kijelzővel szerelt okostelefon ezidáig a legolcsóbb Palm mobil: 99 dollárért vihető haza, hűségnyilatkozat terhe mellett. Talán a Foleo névre keresztelt, Linux alapú, noteszgép kinézetű webterminállal egyidőben kerülhet hivatalosan bemutatásra.

Palm Centro
A Palm Centro - A gyártó termékei az Egyesült Államokban a legsikeresebbek

A Centro egyébként képes az 1999-ben a Qualcomm által kifejlesztett EV-DO Rev 1 (Evolution-Data Optimized) adatátvitelre is, amely része a CDMA2000 szabványnak és a tengerentúli Sprint és a Verizon Wireless szolgáltatók hálózatában érhető el szélessávú, akár másodpercenkénti 2 megabit sebességű interneteléréshez.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!