Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Újabb extrém mobilprocesszorral jelentkezett az Intel

Bodnár Ádám, 2007. augusztus 23. 14:08
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Games Convention játékipari konferenciát választotta az Intel legújabb és eddigi legnagyobb teljesítményű mobil processzorának bemutatójára. A Core 2 Extreme X7900 egy Merom-alapú kétmagos chip, amely 800 MHz-es front side busszal jár és 4 megabájt másodszintű gyorsítótárat tartalmaz, órajele pedig 2,8 GHz. A többi Intel Extreme processzorhoz hasonlóan az X7900 sem tartalmaz szorzózárat, így akár névleges órajele fölött is könnyen hajtható.

hirdetés
[HWSW] A Games Convention játékipari konferenciát választotta az Intel legújabb és eddigi legnagyobb teljesítményű mobil processzorának bemutatójára. A Core 2 Extreme X7900 egy Merom-alapú kétmagos chip, amely 800 MHz-es front side busszal jár és 4 megabájt másodszintű gyorsítótárat tartalmaz, órajele pedig 2,8 GHz. A többi Intel Extreme processzorhoz hasonlóan az X7900 sem tartalmaz szorzózárat, így akár névleges órajele fölött is könnyen hajtható.

A Core 2 Extreme X7900 az Intel többi mobil processzorához hasonlóan fejlett energiagazdálkodási lehetőségeket tudhat magáénak, amelyek közül az alacsonyabb frekvenciára kapcsolni képes dinamikus előoldali buszsebességet, valamint a kiterjesztett mélyalvás funkciót (enhanced deep sleep) emelhetjük ki, amely segítségével még kevesebb áramot használhat a rendszer, annak tétlen állapotában.

Az Intel utoljára alig több mint egy hónapja mutatott be mobil Core 2 Extreme processzort, az X7800 órajele még 2,6 GHz volt. Az Extreme mobilprocesszorok bemutatása nem egyedül a játékosok öröme, hiszen a mobil munkaállomások is jócskán profitálhatnak a plusz teljesítményből. Az új csúcsmodell listaára 851 dollár, azaz mintegy 161 ezer forint. A Core 2 Extreme X7900-ra épülő noteszgépek a következő hetekben kerülnek az üzletek polcaira olyan gyártóktól, mint például az Asus és a Dell.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!