Szerző: Ady Krisztián

2007. augusztus 21. 12:32:59

Érkezik az Option villámgyors mobil feltöltést nyújtó adatkártyája

Megkapta az amerikai Szövetségi Hírközlési Bizottság (FCC) jóváhagyását az Option legújabb kártyája: az első High Speed Uplink Packet Access (HSUPA) adatkártya feltöltési irányban ADSL- és kábelmodemeket leigázó, porba tipró adatátviteli sebességre képes a mobilhálózatokon keresztül. A GlobeTrotter Express HSUPA kártya behelyezhető a legújabb noteszgépek Express Card nyílásába is.

[HWSW] Megkapta az amerikai Szövetségi Hírközlési Bizottság (FCC) jóváhagyását az Option legújabb kártyája: az első High Speed Uplink Packet Access (HSUPA) adatkártya feltöltési irányban ADSL- és kábelmodemeket leigázó, porba tipró adatátviteli sebességre képes a mobilhálózatokon keresztül. A GlobeTrotter Express HSUPA kártya behelyezhető a legújabb noteszgépek Express Card nyílásába is.

A jóváhagyást követően rövid időn belül piacra kerülhet a kártya a tengerentúlon, de hamarosan Európában is kapható lesz, elsőként a német Vodafone ügyfelei vásárolhatják majd meg. A Qualcomm lapkáját alkalmazó kártya letöltési irányban 7,2 megabit/s-os sebességet is nyújthat, ennél érdekesebb azonban az, hogy a feltöltési irányban akár 2 megabit/s-os sebességre is képes lehet, amennyiben a hálózat ezt támogatja -- a jelenlegi hálózatok a feltöltés sebességét maximum 1,45 megabit/s-ban maximalizálják.

A HSUPA elméleti sávszélessége feltöltési irányban maximum 5,76 megabit/s lehet, mely még jóideig jelentős tartalékot jelent a jövőbeni fejlesztésekhez. Az adatkártya természetesen lassabb hálózatokon, az elterjedtebb 1,8 és 3,6 megabit/s-os letöltési sebességre képes HSDPA-hálózatokon is használható, harmadik generációs lefedettség híjján pediug EGDE és GPRS kapcsolat használására is képes.

Option GlobeTrotter EXPRESS HSUPA
Option GlobeTrotter Express HSUPA kártya

A nagy feltöltési sebesség kényelmesebbé teszi a vállalati hálózatok elérését, lehetővé teszi a nagyméretű fájlok kényelmes továbbítását, így fotók, videók, PowerPoint állományok is gyorsan elküldhetők. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy egy 2 megabájtos fotót akár már 12 másodperc alatt elküldhetünk, feltölthetünk majd.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 27. 03:04

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.