Szerző: Bodnár Ádám

2007. augusztus 21. 11:51

Ősszel jöhetnek a nagyfelbontású Flash-videók

Az Adobe Systems ma adja ki az új Flash Player bétáját, amely már támogatja a H.264 formátumú videókat, ezáltal lehetővé teszi akár nagyfelbontású anyagok webes sugárzását is, nem véletlen, hogy az új fejlesztés kódneve cégen belül Moviestar. A HD-képességű Flash Player az ősszel lesz elérhető a Flash Player 9 frissítéseként.

[HWSW] Az Adobe Systems ma adja ki az új Flash Player bétáját, amely már támogatja a H.264 formátumú videókat, ezáltal lehetővé teszi akár nagyfelbontású anyagok webes sugárzását is, nem véletlen, hogy az új fejlesztés kódneve cégen belül Moviestar. A HD-képességű Flash Player az ősszel lesz elérhető a Flash Player 9 frissítéseként.

Mark Randall, az Adobe dinamikus médiáért felelős stratégiai igazgatója szerint a vállalat azért döntött éppen a H.264 formátum támogatása mellett mert széles körben terjed a szórakoztatóipari szereplők között, többek között a HD DVD és Blu-ray szabványoknak is része. Az új Flash Player további fontos újdonsága, hogy kihasználja a legtöbb PC-ben ma már megtalálható hardveres videogyorsítást és a többmagos processzorokban rejlő lehetőségeket. A frissített Flash Player támogatni fogja a HE-AAC 2 audiotömörítési technológiát is.

A webes videó és animáció de facto szabványa, az Adobe Flash ezzel képességek tekintetében utolérte a Microsoft által nemrég útjára indított Silverlightot, amely már eleve képes nagyfelbontású (Windows Media) állományok lejátszására. A Silverlight egyelőre nem támogatja a H.264 tartalmakat, de a cég szerint semmi akadálya annak, hogy akár a felhasználóktól származó visszajelzések alapján kibővítsék.

A HackerRank 2020-as, 116.000 fejlesztő válaszaiból készült kutatása szerint a legtöbbjük a Go-t szeretné megtanulni következőleg, amely eredménynek az okait most ebben a cikkben szedtük össze.

a címlapról