Szerző: Bodnár Ádám

2007. augusztus 21. 11:51

Ősszel jöhetnek a nagyfelbontású Flash-videók

Az Adobe Systems ma adja ki az új Flash Player bétáját, amely már támogatja a H.264 formátumú videókat, ezáltal lehetővé teszi akár nagyfelbontású anyagok webes sugárzását is, nem véletlen, hogy az új fejlesztés kódneve cégen belül Moviestar. A HD-képességű Flash Player az ősszel lesz elérhető a Flash Player 9 frissítéseként.

[HWSW] Az Adobe Systems ma adja ki az új Flash Player bétáját, amely már támogatja a H.264 formátumú videókat, ezáltal lehetővé teszi akár nagyfelbontású anyagok webes sugárzását is, nem véletlen, hogy az új fejlesztés kódneve cégen belül Moviestar. A HD-képességű Flash Player az ősszel lesz elérhető a Flash Player 9 frissítéseként.

Mark Randall, az Adobe dinamikus médiáért felelős stratégiai igazgatója szerint a vállalat azért döntött éppen a H.264 formátum támogatása mellett mert széles körben terjed a szórakoztatóipari szereplők között, többek között a HD DVD és Blu-ray szabványoknak is része. Az új Flash Player további fontos újdonsága, hogy kihasználja a legtöbb PC-ben ma már megtalálható hardveres videogyorsítást és a többmagos processzorokban rejlő lehetőségeket. A frissített Flash Player támogatni fogja a HE-AAC 2 audiotömörítési technológiát is.

A webes videó és animáció de facto szabványa, az Adobe Flash ezzel képességek tekintetében utolérte a Microsoft által nemrég útjára indított Silverlightot, amely már eleve képes nagyfelbontású (Windows Media) állományok lejátszására. A Silverlight egyelőre nem támogatja a H.264 tartalmakat, de a cég szerint semmi akadálya annak, hogy akár a felhasználóktól származó visszajelzések alapján kibővítsék.

a címlapról

Hack the crisis hungary

0

Elrajtolt a Hack the Crisis Hungary!

2020. április 3. 16:37

Közel 750 résztvevő és 80 mentor gyártja majd a hétvégén megoldásait a krízishelyzetre.