Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Láttál már VR bankot? Tudod mi történik, amikor két állami hátterű kiberfegyver találkozik? Válaszok meetupjainkon, április 24-25-én!

Ősszel jöhetnek a nagyfelbontású Flash-videók

Bodnár Ádám, 2007. augusztus 21. 11:51
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Adobe Systems ma adja ki az új Flash Player bétáját, amely már támogatja a H.264 formátumú videókat, ezáltal lehetővé teszi akár nagyfelbontású anyagok webes sugárzását is, nem véletlen, hogy az új fejlesztés kódneve cégen belül Moviestar. A HD-képességű Flash Player az ősszel lesz elérhető a Flash Player 9 frissítéseként.

[HWSW] Az Adobe Systems ma adja ki az új Flash Player bétáját, amely már támogatja a H.264 formátumú videókat, ezáltal lehetővé teszi akár nagyfelbontású anyagok webes sugárzását is, nem véletlen, hogy az új fejlesztés kódneve cégen belül Moviestar. A HD-képességű Flash Player az ősszel lesz elérhető a Flash Player 9 frissítéseként.

Mark Randall, az Adobe dinamikus médiáért felelős stratégiai igazgatója szerint a vállalat azért döntött éppen a H.264 formátum támogatása mellett mert széles körben terjed a szórakoztatóipari szereplők között, többek között a HD DVD és Blu-ray szabványoknak is része. Az új Flash Player további fontos újdonsága, hogy kihasználja a legtöbb PC-ben ma már megtalálható hardveres videogyorsítást és a többmagos processzorokban rejlő lehetőségeket. A frissített Flash Player támogatni fogja a HE-AAC 2 audiotömörítési technológiát is.

A webes videó és animáció de facto szabványa, az Adobe Flash ezzel képességek tekintetében utolérte a Microsoft által nemrég útjára indított Silverlightot, amely már eleve képes nagyfelbontású (Windows Media) állományok lejátszására. A Silverlight egyelőre nem támogatja a H.264 tartalmakat, de a cég szerint semmi akadálya annak, hogy akár a felhasználóktól származó visszajelzések alapján kibővítsék.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Április 24-i fintech fejlesztői meetupunkon bemutatkozik a világ első ilyen jellegű szolgáltatása. Lesz Hellobike és Autokassza is, két izgalmas hazai fejlesztés banki és biztosítós partnerek bevonásával.