:

Szerző: Bányai György

2007. augusztus 16. 14:26

Zongoralakk és magnéziumötvözet: új ASUS U3 noteszgépek

Az ASUS napokban bejelentett U3 noteszgépei 13,3 hüvelykes szélesvásznú megjelenítői miatt átmenetet képeznek az ultrahordozható 12 hüvelykes és a leghétköznapibb 15 hüvelykes kijelzővel szerelt noteszek között. Az új modellek nemes külsejük alatt komoly technikát rejtenek.

[HWSW] Az ASUS napokban bejelentett U3 noteszgépei 13,3 hüvelykes szélesvásznú megjelenítői miatt átmenetet képeznek az ultrahordozható 12 hüvelykes és a leghétköznapibb 15 hüvelykes kijelzővel szerelt noteszek között. Az új modellek nemes külsejük alatt komoly technikát rejtenek.

Az U3 noteszek fehér és fekete színben lesznek elérhetőek szeptember végétől-október elejétől a hazai piacon. A burkolat fényesre lakkozott kijelzőfedél és magnézium-ötvözet gépváz párosításából áll, tehát az ASUS olyan vásárlókat céloz, akik nagy hangsúlyt fektetnek az igényes megjelenésre is. A GM965 lapkakészlettel szerelt U3 igen széles processzorválasztékkal lesz megvásárolható, ahol az Intel Celeron M 1,86 gigahertzen futó változata a kezdet és a 800 megahertzes buszsebességet igénylő 2,2 gigahertzes Core 2 Duo központi egység a legerősebb változat.

A rendszermemória legfeljebb két és fél gigabájt lehet, a SATA csatolású merevlemezes egység pedig maximum 160 gigabájtnyi adat tárolására elegendő tárterülettel rendelkezhet. Optikai meghajtó csak külső egységként csatlakoztatható, mert a 31,85x24,3x2,22–3,22 centiméter befoglaló méretű, könnyű, 1,75 kilogrammos készülékbe nem álmodtak ennek helyet a tervezők.


ASUS U3

Igazi csemege, hogy az 1280x800 képpontot megjeleníteni képes kijelzőt kétféleképp is meghajthatjuk, aszerint, hogy a hosszú akkumulátoros üzemre, vagy a nagy grafikai teljesítményre van inkább szükség, mert ennek függvényében egy kapcsolóval válthatunk (a gép kikapcsolt állapotában) az Intel GM965 lapkakészlet grafikus alrendszere és a 128 megabájt saját memóriával rendelkező NVIDIA GeForce G8400M videochip között. Megemlítendő még a kijelző fölé épített 1,3 megapixeles webkamera, a HDMI és az eSATA csatlakozók, vezeték nélküli 802.11 b/g/n hálózati csatoló, ujjlenyomatolvasó, valamint az Express Card bővítőrés. Az extralista három kiegészítőből áll, választhatunk a géphez GPS vevőegységet, 3G mobilinternet elérésre alkalmas modult és a rendszer működését gyorsító Turbo Memory lehetőséget.

A Windows Vista (választható Basic, Home Premium, Business, Ultimate változatok) operációs rendszerrel érkező U3 áráról pontos információk még nem állnak rendelkezésre, de annyit biztosan tudhatunk, hogy a legerősebb kiépítettség is 600 ezer forint alatti árcédulával lesz látható a polcokon.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.