Szerző: Bodnár Ádám

2007. augusztus 14. 11:30

Törökbálintra látogatnak a szabad szoftverek hívei

Folytatódik az FSF.hu által szervezett roadshow, amely a szabad szoftvereket és azok használatát igyekszik népszerűsíteni. A rendezvénysorozat következő állomása Törökbálint lesz, ahol szeptember 25-én délután 3 órától hallhatnak előadásokat az érdeklődők. A törökbálinti roadshow helyszíne a Munkácsy Művelődési Ház lesz, amely a Munkácsy Mihály utca 83. szám alatt található.

[HWSW] Folytatódik az FSF.hu által szervezett roadshow, amely a szabad szoftvereket és azok használatát igyekszik népszerűsíteni. A rendezvénysorozat következő állomása Törökbálint lesz, ahol szeptember 25-én délután 3 órától hallhatnak előadásokat az érdeklődők. A törökbálinti roadshow helyszíne a Munkácsy Művelődési Ház lesz, amely a Munkácsy Mihály utca 83. szám alatt található.

Törökbálinton többek között szó lesz a GNU történetéről, a különféle licenctípusokról, azok sajátosságairól és használatáról. Az érdeklődők megtudhatják, mi mindenre használhatók a szabad szoftverek és hogy a legismertebb szabad szoftver a Linux mellett is mennyi lehetőség van arra, hogy valaki megtegye az első lépést a "szabad világ" felé. Szó lesz még az elmúlt évek leggyorsabban terjedő asztali Linuxáról, az Ubunturól, illetve arról, hogyan lehet a gépeken tárolt, illetve levelekben vagy másképp elküldött adatokat megvédeni az illetéktelenektől. Végül arra láthatnak működő példát az érdeklődők, hogyan lehet egy komplett önkormányzati rendszer megvalósítani szabad szoftverek segítségével.

Az FSF.hu Alapítvány eközben folyamatosan keres előadókat, akik szabadidejükben szívesen adnának elő a szabad szoftverekről, sokszor nem szakmai közönségnek. Az előadások az ország területén elszórva vannak, az utazás költségeit az alapítvány állja.

A HackerRank 2020-as, 116.000 fejlesztő válaszaiból készült kutatása szerint a legtöbbjük a Go-t szeretné megtanulni következőleg, amely eredménynek az okait most ebben a cikkben szedtük össze.

a címlapról