Szerző: Bodnár Ádám

2007. augusztus 10. 13:42

Windows Live Skydrive lett a Windows Live Folders neve

Megkezdődött a Microsoft ingyenes online tárhelyszolgáltatásának nyilvános bétatesztje, mostantól bárki kipróbálhatja a Windows Live Folderst, amelyet a napokban neveztek át Windows Live Skydrive -vá. A szolgáltatás eddig meghívásos alapon volt elérhető csupán. Az új bétában olyan fejlesztések találhatók, mint az automatikus előnézet (thumbnail) készítés, vagy az állományok feltöltése fogd-és-vidd (drag and drop) módszerrel, bár utóbbihoz nélkülözhetetlen egy ActiveX-vezérlő, így csak Internet Explorer böngészővel működik.

[HWSW] Megkezdődött a Microsoft ingyenes online tárhelyszolgáltatásának nyilvános bétatesztje, mostantól bárki kipróbálhatja a Windows Live Folderst, amelyet a napokban neveztek át Windows Live Skydrive-vá. A szolgáltatás eddig meghívásos alapon volt elérhető csupán. Az új bétában olyan fejlesztések találhatók, mint az automatikus előnézet (thumbnail) készítés, vagy az állományok feltöltése fogd-és-vidd (drag and drop) módszerrel, bár utóbbihoz nélkülözhetetlen egy ActiveX-vezérlő, így csak Internet Explorer böngészővel működik.

A Windows Live Skydrive által kínált 500 megabájt tárterületre a felhasználók egyaránt tölthetnek megosztani szánt tartalmakat, vagy biztonsági mentéseket, amelyek lehetnek publikusak, vagy jelszóval védettek is. A használat egyszerű: a Windows Live Folders oldalon létrehozunk egy könyvtárat, majd e-mail cím alapján, vagy listából kiválasztva megjelöljük azokat a személyeket, akikkel meg kívánjuk osztani a fájlokat. Itt azonban van egy kikötés: csak azok tekinthetik meg a tartalmakat, akik szintén rendelkeznek Live azonosítóval.

A Microsoft szerint a szolgáltatás a windowsos felhasználók mellett a mac-esek számára is elérhető lesz, nem csak Internet Explorer, hanem Firefox böngészőn keresztül is. A Live Folders ugyanazzal a Live ID azonosítóval érhető majd el, amivel jelenleg a Hotmail és Messenger szolgáltatásokat is használhatjuk. A Microsoft tervei szerint a harmadik negyedévben a Windows Live a mostani zárt bétaverzión túl nyilvános változatban is tesztelhető lesz. A szolgáltatásának komoly konkurenciája van, amelyek között megtalálhatjuk az AOL Xdrive öt, a Google Gmail fiókkal rendelkezők számára elérhető három gigabájtos ingyenes tárterületét is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról