:

Szerző: Ady Krisztián

2007. augusztus 7. 12:50

Versenyt fut a 3G-lefedettség terén a T-Mobile és a Pannon

A legújabb adatok szerint ugyan csak hajszálnyival, de továbbra is a Pannon vezet a hazai 3G/HSDPA lefedettség első helyéért zajló versenyben -- a Vodafone már alaposan lemaradt, egyelőre labdába sem rúghat a két másik mobilszolgáltató mellett. A T-Mobile mai bejelentése szerint már 70 helységben -- a Pannon 72-ben -- nyújt 3G/HSDPA hálózatot ügyfeleinek, de lakosságra vetített lefedettsége meg is előzte a Pannont, közel 40 helyett 42 százalék.

[HWSW] A legújabb adatok szerint ugyan csak hajszálnyival, de továbbra is a Pannon vezet a hazai 3G/HSDPA lefedettség első helyéért zajló versenyben -- a Vodafone már alaposan lemaradt, egyelőre labdába sem rúghat a két másik mobilszolgáltató mellett. A T-Mobile mai bejelentése szerint már 70 helységben -- a Pannon 72-ben -- nyújt 3G/HSDPA hálózatot ügyfeleinek, de lakosságra vetített lefedettsége meg is előzte a Pannont, közel 40 helyett 42 százalék.

A legújabb, ma frissített térkép szerint a T-Mobile már Agárdon, Csömörön, Fonyódon, Fóton, Gödön, Gödöllőn, Gyulán, Mosommagyaróváron, Orosházán, Pécelen, Piliscsabán, Sárváron, Solymáron, Szarvason, Százhalombattán, Telki területén, Üllőn, Vácott és Zamárdiban is elérhetővé tette előfizetőinek a 3G és a villámgyors internetezést biztosító HSDPA hálózatot, mely az előfizetők többségének beltéri, lakásban is elérhető lefedettséget jelent. A HSDPA hálózat megfelelő készülék, modem esetén Budapest egyes helyein már akár 7,2 megabit/s-os letöltést is kínál.

A T-Mobile az új helyszínek bekötése mellett a már lefedett területeken is telepít további 3G/HSDPA állomásokat -- erre szükség is van, hiszen a szolgáltató ügyfélköre rohamosan bővül, az akcióknak köszönhetően már több mint 100 eren fizetnek elő valamely havidíjas internet, vagy külön SIM-kártyás mobilinternet csomagra.

T-Mobile 3G/HSDPA lefedettség, 2007. augusztus 7.
A magenta pontok az újonnan HSDPA-val lefedett helyeket jelölik

Az akciók keretében nem csak HSDPA adatkártya és modem vásárolható meg igen olcsón, hanem komplett noteszgéphez, vagy a Nokia HSDPA-s kommunikátorához, a Nokia E90-hez is kedvezményesebb áron juthatunk hozzá. Az új előfizetést vásárló, és arra 1 vagy 2 éves hűségnyilatkozatot vállaló ügyfelek az év végéig továbbra is féláron internetezhetnek, a 2 gigabájtos adatforgalmú internetcsomag havi díja így 2007. december 31-ig bruttó 2895 forint.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 06:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.