:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. augusztus 7. 13:44

NOD32: védelem Exchange 2007-en is

A NOD32 levelezőszerver-védelmének most megjelent verziója támogatja a Microsoft Exchange 2007-et, és 64 bites környezetben lehetővé teszi külső keresőmotor használatát. Az új, nagyobb teljesítményű változathoz a jelenlegi ügyfelek ingyenesen jutnak hozzá.

[HWSW] A NOD32 levelezőszerver-védelmének most megjelent verziója támogatja a Microsoft Exchange 2007-et, és 64 bites környezetben lehetővé teszi külső keresőmotor használatát. Az új, nagyobb teljesítményű változathoz a jelenlegi ügyfelek ingyenesen jutnak hozzá.

A levelezőszervereket védő NOD32-változat 2.71-es verziója amely 32 és 64 bites kivitelben egyaránt hozzáférhető. Előbbi Microsoft Exchange 5.5, 2000 és 2003 alatt, utóbbi pedig Exchange 2007 platformon használható. Az újdonságok közé tartozik, hogy a háttérben lezajló, karbantartás-jellegű víruskeresés a korábbinál több paraméter alapján konfigurálható. A rendszergazdák meghatározhatják, hogy az ún. background scanning csak a levelek meghatározott körét érintse, és külön szabályok hozhatók létre az egyes levélcímekre is. A keresés időzíthető az üzletileg nem kritikus órákra, azaz olyankor is sor kerülhet rá, amikor a szerver terhelése alacsonyabb. Az új verzió naplófájlja emellett tartalmaz a teljesítményre vonatkozó adatokat is. További fontos újdonság, hogy az Exchange platformon futó új, 64 bites NOD32 lehetőséget ad külső keresőmotor használatára is.

Az ESET emellett elindította ingyenes online víruskeresőjét, amely akár úgy is képes átvizsgálni a számítógépet kártevők után kutatva, hogy a gépen egy másik biztonsági szoftver is működik. A készítők ígérete szerint az ESET Online Scanner nem csak felkutatja a kiirtja a merevlemezen, levelekben, tömörített fájlokban található kártevőket, hanem adott esetben tanácsot is ad ahhoz, a felhasználó miként fokozhatná tovább biztonságát.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.