Szerző: Bodnár Ádám

2007. augusztus 6. 11:21

Ingyenes irodai szoftvert ad ki a Microsoft

Hamarosan ingyenes változat jelenik meg a Microsoft otthoni felhasználóknak szánt egyszerű irodai csomagjából, a Worksből, amely szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt és naptárat tartalmaz. Az ősszel érkező verzióért nem kell fizetni, cserébe a felhasználónak néhány reklámot kell megtűrnie a kezelőfelületen. A jelenleg 40 dollárba kerülő szoftver reklámokkal támogatott változatát próbaképp több PC-gyártó is feltelepíti az otthoni felhasználásra szánt gépeire, ám hogy melyek lesznek ezek a cégek, azt egyelőre nem tudni.

[HWSW] Hamarosan ingyenes változat jelenik meg a Microsoft otthoni felhasználóknak szánt egyszerű "irodai" csomagjából, a Worksből, amely szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt és naptárat tartalmaz. Az ősszel érkező verzióért nem kell fizetni, cserébe a felhasználónak néhány reklámot kell megtűrnie a kezelőfelületen. A jelenleg 40 dollárba kerülő szoftver reklámokkal támogatott változatát próbaképp több PC-gyártó is feltelepíti az otthoni felhasználásra szánt gépeire, ám hogy melyek lesznek ezek a cégek, azt egyelőre nem tudni.

A Microsoft irodai szoftverek terén megszerzett monopóliumát az utóbbi időben több oldalról is támadják. A bonyolult dokumentumokat szerkesztő felhasználók számára az OpenOffice és annak különféle "leszármazottai" kínálnak ingyenes megoldást, az alapvető funkciókat igénylők pedig használhatják a Google ingyenes webes szövegszerkesztőjét és táblázatkezelőjét, a Docs & Spreadsheets szoftvert, amely hamarosan prezentációkészítővel is bővül majd.

Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója korábban kijelentette, a Microsoftnak úgy kell elmozdulnia a szoftver-mint-szolgáltatás (software as a service) modell irányába, hogy közben ne adja fel hagyományos erősségét, a gépekre telepített programokat. Melissa Stern, a Microsoft Office-ért felelős részlegének egyik termékmenedzsere szerint a hirdetésekkel támogatott Worksszel a vállalat egyik célja hogy kiderítse, üzletileg sikeres lehet-e egy hirdetésekkel támogatott szoftver.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.