Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
>> Hibrid felhőtől a konténereken át, egészen a kvantumprogramozásig - 6 klassz téma a HWSW május 21-i nagy Microsoft Azure meetupján. <<

Ingyenes irodai szoftvert ad ki a Microsoft

Bodnár Ádám, 2007. augusztus 06. 11:21
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Hamarosan ingyenes változat jelenik meg a Microsoft otthoni felhasználóknak szánt egyszerű irodai csomagjából, a Worksből, amely szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt és naptárat tartalmaz. Az ősszel érkező verzióért nem kell fizetni, cserébe a felhasználónak néhány reklámot kell megtűrnie a kezelőfelületen. A jelenleg 40 dollárba kerülő szoftver reklámokkal támogatott változatát próbaképp több PC-gyártó is feltelepíti az otthoni felhasználásra szánt gépeire, ám hogy melyek lesznek ezek a cégek, azt egyelőre nem tudni.

[HWSW] Hamarosan ingyenes változat jelenik meg a Microsoft otthoni felhasználóknak szánt egyszerű "irodai" csomagjából, a Worksből, amely szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt és naptárat tartalmaz. Az ősszel érkező verzióért nem kell fizetni, cserébe a felhasználónak néhány reklámot kell megtűrnie a kezelőfelületen. A jelenleg 40 dollárba kerülő szoftver reklámokkal támogatott változatát próbaképp több PC-gyártó is feltelepíti az otthoni felhasználásra szánt gépeire, ám hogy melyek lesznek ezek a cégek, azt egyelőre nem tudni.

A Microsoft irodai szoftverek terén megszerzett monopóliumát az utóbbi időben több oldalról is támadják. A bonyolult dokumentumokat szerkesztő felhasználók számára az OpenOffice és annak különféle "leszármazottai" kínálnak ingyenes megoldást, az alapvető funkciókat igénylők pedig használhatják a Google ingyenes webes szövegszerkesztőjét és táblázatkezelőjét, a Docs & Spreadsheets szoftvert, amely hamarosan prezentációkészítővel is bővül majd.

Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója korábban kijelentette, a Microsoftnak úgy kell elmozdulnia a szoftver-mint-szolgáltatás (software as a service) modell irányába, hogy közben ne adja fel hagyományos erősségét, a gépekre telepített programokat. Melissa Stern, a Microsoft Office-ért felelős részlegének egyik termékmenedzsere szerint a hirdetésekkel támogatott Worksszel a vállalat egyik célja hogy kiderítse, üzletileg sikeres lehet-e egy hirdetésekkel támogatott szoftver.

6 klassz téma, 6 jó előadó a HWSW május 21-i nagy Microsoft Azure meetupján.