Szerző: Bányai György

2007. augusztus 03. 11:39:08

Fizess később: három hónappal halasztott fizetés a PayPallal

Az egyik legismertebb, itthon is elérhető online fizetőszolgáltatás, a PayPal a GE Money bankkal szövetkezve hitelezési szolgáltatást indít -- sajnos egyelőre csak az Egyesült Államokban. A 90 napos halasztott fizetési lehetőség bevezetésétől új ügyfeleket remélnek.

[HWSW] Az egyik legismertebb, itthon is elérhető online fizetőszolgáltatás, a PayPal a GE Money bankkal szövetkezve hitelezési szolgáltatást indít -- sajnos egyelőre csak az Egyesült Államokban. A 90 napos halasztott fizetési lehetőség bevezetésétől új ügyfeleket remélnek.

A PayPal Later névre keresztelt, akár 90 napig halasztható fizetést is megengedő új szolgáltatás erősítheti a PayPal helyzetét a Google online fizetőrendszerével, a Google Checkouttal zajló egyre kiélezettebb versenyben. A GE Money képviselője szerint a fizetési késedelem esetén eszközölt szankciók, vagy a késedelmi kamatok mértéke összehasonlítható a bank által nyújtott egyéb, hétköznapi személyi kölcsönök esetén alkalmazottakkal. Emellett hangsúlyozta, hogy a PayPal általános szolgáltatási díja felett nem kell számolni további költségekkel. Az Ebay szerint a PayPalt használók 56 százaléka többet vásárolna, ha lenne egyéb fizetési alternatíva.

A PayPal az eBay tulajdonában áll, az egyik legnagyobb elektronikus piactér 2002-ben vásárolta fel a céget, hogy megkönnyítse az internetes kereskedelmet, támogatva az eBay aukciós portálok működését. A PayPal révén a vevőnek nem kell érzékeny banki adatokat az eladók számára kiadni, az eladónak pedig nincs szüksége költséges terminálok kiépítésére és üzemeltetésére.

A fizetések ráadásul valós időben történnek nemzetközi szinten is, a tranzakciós díjak pedig a banki jutalékok töredékét teszik ki. Mindemellett a rendszerrel hamar tisztázni lehet a vitás eseteket is, mivel minden pénzügyi műveletnek nyoma marad, így viszonylagos biztonságot is ad.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 27. 04:02

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.