Szerző: Bányai György

2007. július 25. 14:02

Új Toshiba noteszgép HD DVD-íróval

A Toshiba Qosmio multimédis notebook-sorozata olyan taggal bővült, amely képes írni a HD DVD lemezeket. A Qosmio G45-AV680 a HD DVD-R meghajtón kívül számos extra lehetőséget kínál, tegyük hozzá, meglehetősen borsos áron.

[HWSW] A Toshiba Qosmio multimédis notebook-sorozata olyan taggal bővült, amely képes írni a HD DVD lemezeket. A Qosmio G45-AV680 a HD DVD-R meghajtón kívül számos extra lehetőséget kínál, tegyük hozzá, meglehetősen borsos áron.

A 3200 dollárért tegnaptól az Egyesült Államokban megvásárolható Toshiba Qosmio G45-AV680 írja az egyszer írható HD-DVD lemezeket, de természetesen bármely korábbi DVD lemezformátummal is elboldogul. A leginkább multimédiás célterületre pozicionált készülék jó társ a szórakozásban is, hiszen 1920 képpont széles kijelzővel és Dolby Surround certifikált, mélysugárzóval kiegészített beépített hangrendszerrel is rendelkezik.


A Toshiba Qosmio G45-AV680 HD DVD-R meghajtóval

Ha a 17 hüvelykes kijelző kevésnek bizonyulna a moziélményhez, használhatjuk a HDMI csatlakozót, amelynek segítségével a géphez kapcsolható egy nagyobb, külső kijelző is. A notesz további jellemzői egyenes arányban állnak az árával: 2 gigahertzen üzemelő 4 megabájt másodszintű gyorsítótárral ellátott Intel Core 2 Duo processzor, 2 gigabájt DDR2 memória (4 gigabájtig bővíthető), két darab 160 gigabájtos SATA merevlemez, HD DVD-R/DVD optikai meghajtó, amely a CD-k és DVD-k 13 különféle változatával is megbirkózik, 1920x1200 képpontos 17 hüvelykes kijelző, 4+1 hangszórós Harman Kardon hangrendszer, valamint 512 megabájt saját memóriával ellátott NVIDIA GeForce 8600 GT videochip.

Amint azt Patonai Szabolcs, a Toshiba képviselője lapunknak elmondta, a HD DVD-íróval szerelt első noteszek már a jövő hónap során a magyar boltok polcaira kerülhetnek, igaz, eleinte csak angol billentyűzettel és operációs rendszerrel. Az árra vonatkozó kérdésünkre Patonai közölte, a HD DVD-s Qosmiók Európában 3 ezer eurótól indulnak kiépítéstől függően.

A Toshiba a nyár eleji Computex kiállításon már bemutatta SD-L912A típusú HD DVD-újraíró meghajtóját is, amelyet azoknak a noteszgép-gyártónak szállít majd, amelyek eddig is a cég optikai meghajtóit építették saját termékeikbe. A meghajtó képes írni a kétrétegű HD DVD-RW lemezeket is, amelyeken így akár 30 gigabájt adat is tárolható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról