Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 24. 15:59:35

Új kiegészítő jelent meg projektalapon dolgozó cégek számára az SAP Business One-hoz

A projektalapon dolgozó, például építőipari cégek számára fejlesztett ki az SAP Business One vállalatirányítási rendszerhez kapcsolható kiegészítő szoftvert a HostLogic. A vállalat szerint a fejlesztés során sikerült feloldani azokat az ellentéteket, amelyeket egyes vállalkozások projektszemlélete, és az SAP, mint folyamatszemléletű rendszer között feszültek. A rendszer nem tesz különbséget például egy építőipari, banki vagy informatikai projekt között, így már számos ügyfél bevezette a megoldást, melyek között alkalmazásfejlesztő, elektronikai gyártó, építőipari kivitelező és rendszerintegrátor egyaránt található.

[HWSW] A projektalapon dolgozó, például építőipari cégek számára fejlesztett ki az SAP Business One vállalatirányítási rendszerhez kapcsolható kiegészítő szoftvert a HostLogic. A vállalat szerint a fejlesztés során sikerült feloldani azokat az ellentéteket, amelyeket egyes vállalkozások projektszemlélete, és az SAP, mint folyamatszemléletű rendszer között feszültek. A rendszer nem tesz különbséget például egy építőipari, banki vagy informatikai projekt között, így már számos ügyfél bevezette a megoldást, melyek között alkalmazásfejlesztő, elektronikai gyártó, építőipari kivitelező és rendszerintegrátor egyaránt található.

Az új megközelítésben az elemzések többsége nem főkönyvi alapon működik, tehát a rendszer már a projektek kezdeti szakaszában is (a tervezési és a rendelési fázistól) hatékony eszközöket nyújt a pénzügyi elemzésre, előzetes cash-flow készítésére. Ezen kívül tartalmaz egy törzsadatbázist, ahol a fő- illetve standard projektek részletes adminisztrációja történik. A tervezést és monitorozást megkönnyíti az alapprojektek költségcsoportokba bontása: minden csoporthoz külön költségszint vihető fel, melyből a program a projekt élete során már a megrendelési fázistól hátralékot és hasznot számol. Mindezt plusz szolgáltatásként, az SAP meglévő, folyamatszemléletű szolgáltatásaiba integráltan.

A gyakorlatban a kiegészítés az SAP egyik almenüjeként érhető el, annak egy funkciójaként használható. Mivel integrált megoldásról van szó, az egyes projektek pénzügyi és más adatai a hagyományos, főkönyvi szemlélettel is bármikor elérhetők, hogy az illetékes döntéshozók és adminisztratív dolgozók számára az általános, az egyes projekteken túlmutató információk is rendelkezésre álljanak.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 27. 13:21

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.