Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 24. 10:53

Csökkenő bevétellel és nyereséggel fizet a megszerzett előfizetőkért a Pannon

Csökkent a Pannon bevétele és nyeresége a második negyedévben, mivel a vállalat folyamatosan különféle kedvezményeket nyújtott az előfizetőinek annak érdekében, hogy növelje létszámukat.

[HWSW] Csökkent a Pannon bevétele és nyeresége a második negyedévben, mivel a vállalat folyamatosan különféle kedvezményeket nyújtott az előfizetőinek annak érdekében, hogy növelje létszámukat.

A második legnagyobb -- vagy második legkisebb, nézőpont kérdése -- hazai mobilszolgáltató a második negyedévet 47,21 milliárd forintos bevétellel zárta, miközben adózás, értékcsökkenés és kamatfizetés előtti eredménye (EBIDTA) 18,49 milliárd forintot tett ki. Egy évvel korábban a válllalat 48,44 milliárd forintos forgalomról és 19,23 milliárdos EBITDA-ról számolt be. Az ügyfelek létszáma 2006 második negyedévéhez képest ugyan 250 ezerrel emelkedett, az egy előfizetőre jutó bevétel azonban a kedvezmények miatt 5059 forintról 4586 forintra csökkent.

"Ebben a negyedévben is tovább emelkedett a mobilpiaci penetráció, vagyis az eleve roppant éles verseny minden nap egyre élesebb" -- mondta Ove Fredheim, a Pannon vezérigazgatója. 'Társaságunk erejéről és valós ügyféligényeket kielégítő, előremutató megközelítéséről tanúskodik a tény, hogy a negyedév végére az aktív kártyák terén még növelni is tudtuk piaci részesedésünket, amely így elérte a 33,8 százalékot." A vállalat ügyfeleinek 39 százaléka számlás előfizető, ami egyedülállóan magas arány a hazai mobilszolgáltatók között.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.