Szerző: Ady Krisztián

2007. július 24. 10:15

Az energiatakarékosság jegyében születtek a Western Digital új merevlemezei

Új, az energiatakarékosság jegyében fejlesztett, zöldebb merevlemezcsaládot mutatott be a Western Digital. A 320 gigabájt és 1 terabájt közötti kapacitásban kapható GreenPower merevlemezek akár 40 százalékkal kevesebb áramot fogyasztanak, mint hasonszőrű, hasonló kapacitású, normál társaik.

[HWSW] Új, az energiatakarékosság jegyében fejlesztett, "zöldebb" merevlemezcsaládot mutatott be a Western Digital. A 320 gigabájt és 1 terabájt közötti kapacitásban kapható GreenPower merevlemezek akár 40 százalékkal kevesebb áramot fogyasztanak, mint hasonszőrű, hasonló kapacitású, normál társaik.

A GreenPower termékcsalád tagjai 3,5 hüvelykes asztali és külső merevlemezekből, enterprise termékekből állnak össze. A Western Digital szerint az energiatakarékos merevlemezek használatával legalább 10 dollárnyi energiaköltség takarítható meg évente, így sok kicsi sokra megy alapon egy 10 ezer merevlemezt használó adatközpont akár 100 ezer dollárral kevesebb áramszámlával kalkulálhat. Ennek köszönhetően 600 tonnával csökkenthet a széndioxid-kibocsátás, mely 400 autó éves kibocsátásának felel meg.

Merevlemez

Míg egy átlagos 1 terabájtos merevlemez átlagos fogyasztása 13,5 watt, a hasonló kapacitású WD GreenPower merevlemez 5 wattal kevesebbel is beéri. A kisebb fogyasztás hűvösebb működést is eredményez, mely kedvező hatással van a merevlemez élettartamára is. Az új termékek kifejezetten támogatják az ENERGY STAR 4.0 specifikációnak megfelelő energiatakarékos termékek, asztali számítógépek fejlesztését.

A HackerRank 2020-as, 116.000 fejlesztő válaszaiból készült kutatása szerint a legtöbbjük a Go-t szeretné megtanulni következőleg, amely eredménynek az okait most ebben a cikkben szedtük össze.

a címlapról