Szerző: Bányai György

2007. július 23. 11:13

Két terabájtos külső merevlemezes tároló a LaCietől

Előrendeléseket már elfogad a LaCie az új Big Disk Extreme+ két terabájtos külső meghajtójára, amelyet augusztus elejétől kezd majd szállítani.

[HWSW] Előrendeléseket már elfogad a LaCie az új Big Disk Extreme+ két terabájtos külső meghajtójára, amelyet augusztus elejétől kezd majd szállítani.

A perifériák gyártására szakosodott LaCie bemutatta külső tárolóegységét, melynek sora mostantól már két terabájtos kapacitásig képes elnyelni az adatokat. A Big Disk Extreme+ három különféle módon csatlakoztatható a számítógéphez, ugyanis FireWire 400, FireWire 800, valamint USB 2.0 kapuval is rendekezikl. "A LaCie izgatottan mutatja be a professzionális felhasználóknak szánt nagykapacitású megoldásait" -- mondta el Olivier Mirloup, a merevlemezes meghajtók üzleti részlegének vezetője. "A Big Disk Extreme+ három oldalról is támad: nagy kapacitás, nagy teljesítmény és felhasználóbarát adatarchiválási lehetőség a biztonságért és az adathelyreállításért."


két terabájtos LaCie Big Disk Extreme+

A külső egységek mindegyike rendelkezik egy gyorsgombbal, mely megnyomásakor a hozzárendelt dokumentumok, programok indíthatók, vagy a teljesen automata működésre is képes, Windows és Mac OS X operációs rendszerek alatt egyaránt futtatható EMC Retrospect adatmentő alkalmazás startolhat, amelyet a meghajtókhoz mellékelnek. A működés közben keletkező hőt az alumíniumház vezeti el jó hatásfokkal, de erre egy hőmérsékletfüggő fordulatszámon üzemelő ventilátor rásegít. A készülékházon találhatunk még egy háromállású kapcsolót is, amellyel testreszabható az egység energiagazdálkodása is.

A bemutatón elhangzott, hogy a két terabájtos változat már megvásárolható 850 dolláros áron, de a LaCie weboldalán csak előrendeléseket fogadnak el, ahol a kiszállítás dátumaként augusztus eleje lett megjelölve. Azok számára, akiknek kisebb egység is elegendő, választhatnak a már kapható 1, illetve 1,5 terabájtos modellből is, melyek ára 350 és 600 dollár.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

5

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 16:51

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.