Szerző: Bányai György

2007. július 23. 11:13

Két terabájtos külső merevlemezes tároló a LaCietől

Előrendeléseket már elfogad a LaCie az új Big Disk Extreme+ két terabájtos külső meghajtójára, amelyet augusztus elejétől kezd majd szállítani.

[HWSW] Előrendeléseket már elfogad a LaCie az új Big Disk Extreme+ két terabájtos külső meghajtójára, amelyet augusztus elejétől kezd majd szállítani.

A perifériák gyártására szakosodott LaCie bemutatta külső tárolóegységét, melynek sora mostantól már két terabájtos kapacitásig képes elnyelni az adatokat. A Big Disk Extreme+ három különféle módon csatlakoztatható a számítógéphez, ugyanis FireWire 400, FireWire 800, valamint USB 2.0 kapuval is rendekezikl. "A LaCie izgatottan mutatja be a professzionális felhasználóknak szánt nagykapacitású megoldásait" -- mondta el Olivier Mirloup, a merevlemezes meghajtók üzleti részlegének vezetője. "A Big Disk Extreme+ három oldalról is támad: nagy kapacitás, nagy teljesítmény és felhasználóbarát adatarchiválási lehetőség a biztonságért és az adathelyreállításért."


két terabájtos LaCie Big Disk Extreme+

A külső egységek mindegyike rendelkezik egy gyorsgombbal, mely megnyomásakor a hozzárendelt dokumentumok, programok indíthatók, vagy a teljesen automata működésre is képes, Windows és Mac OS X operációs rendszerek alatt egyaránt futtatható EMC Retrospect adatmentő alkalmazás startolhat, amelyet a meghajtókhoz mellékelnek. A működés közben keletkező hőt az alumíniumház vezeti el jó hatásfokkal, de erre egy hőmérsékletfüggő fordulatszámon üzemelő ventilátor rásegít. A készülékházon találhatunk még egy háromállású kapcsolót is, amellyel testreszabható az egység energiagazdálkodása is.

A bemutatón elhangzott, hogy a két terabájtos változat már megvásárolható 850 dolláros áron, de a LaCie weboldalán csak előrendeléseket fogadnak el, ahol a kiszállítás dátumaként augusztus eleje lett megjelölve. Azok számára, akiknek kisebb egység is elegendő, választhatnak a már kapható 1, illetve 1,5 terabájtos modellből is, melyek ára 350 és 600 dollár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról