Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 20. 14:02

Új elnök-vezérigazgató az EDS élén

Az EDS igazgatótanácsának egyhangú döntése értelmében szeptembertől a cég jelenlegi elnöke és üzemeltetési igazgatója, Ron Rittenmeyer tölti be az EDS elnök-vezérigazgatói posztját is. A 60 éves szakembert azonnali hatállyal az igazgatótanácsba is beválasztották. Michael Jordan jelenlegi elnök-vezérigazgató az igazgatótanács elnökeként folytatja az EDS irányítását.

[HWSW] Az EDS igazgatótanácsának egyhangú döntése értelmében szeptembertől a cég jelenlegi elnöke és üzemeltetési igazgatója, Ron Rittenmeyer tölti be az EDS elnök-vezérigazgatói posztját is. A 60 éves szakembert azonnali hatállyal az igazgatótanácsba is beválasztották. Michael Jordan jelenlegi elnök-vezérigazgató az igazgatótanács elnökeként folytatja az EDS irányítását.

"Ron szerepe a vállalat felemelkedésében meghatározó" -- mondja Jordan."Vezetése alatt az EDS teljesen átalakította értékesítési és szolgáltatási folyamatait, miközben a minőség és a termelékenység tekintetében igen jelentős előrelépést tett. Látva Ron sikereit, valamint eredményorientált elkötelezettségét, az igazgatótanáccsal összhangban úgy döntöttünk, hogy ez a megfelelő idő az EDS utódlási tervének megvalósítására."

Rittenmeyer 2005-ben szolgáltatásért felelős alelnökként csatlakozott az EDS-hez, később mint a vállalat operatív működésért felelős igazgatója tevékenykedett. 2006 decemberétől az EDS megbízott elnöke és operatív igazgatója. Rittenmeyer az EDS előtt a Cypress Group befektetési társaság ügyvezető igazgatója volt, ahol a cég 3,5 milliárd dolláros befektetési portfoliójáért felelt. Ezt elnöke, ügyvezetője és vezérigazgatója volt a veszélyes ipari hulladékok kezelésével foglalkozó Safety-Kleen vállalatnak, ahol sikeresen átszervezte a céget bankcsőd után.

"Nagy megtiszteltetést jelent számomra az EDS vezérigazgatói tisztsége" -- mondja Rittenmeyer. "Az iparág legjobb szakemberi dolgoznak nálunk, emellett egy világelső infrastruktúrával, az innovatív megoldások szállításának kultúrájával és biztos pénzügyi alappal rendelkezünk. Büszke vagyok arra, amit elértünk és örülök, hogy építhetünk erre a lendületre."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról