:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 20. 12:46

Még szigorúbb lett a Sunbelt spamszűrője, a Ninja

A Sunbelt Software által az Exchange-szervereken történő levelezés védelmére fejlesztett Ninja spamszűrő és vírusirtó legújabb változatában újabb két, a beérkező levelek ellenőrzését és szűrését különböző módszer szerint végző szűrőmotor kapott helyet, így már összesen 6 szűrőmotorral, 10 különböző szempont szerint történik a levelezés ellenőrzése.

[HWSW] A Sunbelt Software által az Exchange-szervereken történő levelezés védelmére fejlesztett Ninja spamszűrő és vírusirtó legújabb változatában újabb két, a beérkező levelek ellenőrzését és szűrését különböző módszer szerint végző szűrőmotor kapott helyet, így már összesen 6 szűrőmotorral, 10 különböző szempont szerint történik a levelezés ellenőrzése.

Az egyik új szűrőmotor a Sunbelt Image Spam Engine, amellyel a fejlesztők a képekben érkező spamek ellenőrzésével újabb szűrési réteget képeztek. A másik új módszer az SURBL nevet viseli, s az URL-eket, vagyis a beérkező levelekben található linkeket elemzi, adatbázisa segítségével szűrve ki a spammerek által használt domaineket. Az eddig használatos szűrőmotorok közül a Cloudmark Authority frissített verzióját is tartalmazza az új Ninja, így a legújabb spamtípus, a PDF-fájlban érkező kéretlen levelek ellen még hatékonyabb védelmet tud biztosítani.

A Ninja 2.1.4209-es változata a bővített szolgáltatások mellett új nevet is kapott, a Messaging Ninja elnevezés a pontosabb Ninja Email Security-re változott. "Az új név célratörően kifejezi a Ninja különlegességét: a folyamatosan növekedő tudású szűrőrendszer egy integrált, sokoldalú biztonsági megoldást jelent az Exchange kiszolgálókat és az elektronikus levelezést érintő minden biztonsági problémára" -- mondta Bódis Ákos, a Sunbelt magyarországi képviseletének ügyvezető igazgatója.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.