Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 20. 11:49

Azonosságkezelés területén erősít az Oracle

Az Oracle bejelentete az azonosságkezelési megoldásokat fejlesztő Bharosa felvásárlását -- a várhatóan augusztusban lezáruló akvizíció pénzügyi részleteit az érintett felek nem hozták nyilvánosságra.

[HWSW] Az Oracle bejelentete az azonosságkezelési megoldásokat fejlesztő Bharosa felvásárlását -- a várhatóan augusztusban lezáruló akvizíció pénzügyi részleteit az érintett felek nem hozták nyilvánosságra.

A 2003-ban alapított, magánkézben levő Bharosa központja a kalifornai Santa Clarában van, alig pár kilométerre az Oracle főhadiszállásától. A vállalatnak világszerte mintegy 30 ügyfele van, elsősorban pénzintézetek, amelyeknél összesen több mint 27 millió ügyfél adatait védik. A Bharosa ügyfele az indiai I-flex is, amelynek az Oracle többségi tulajdonosa. A cég neve hindi nyelven bizalmat jelent.

"A tranzakció kiterjeszti az Oracle Identity Management képességeit olyan funkciókkal mint a proaktív valósidejű kockázatelemzés, erős azonosítás és a visszaélések megelőzése" -- írt az ügyfeleknek küldött levelében Hasan Rizvi, az Oracle biztonsági termékekért felelős vezetője. A Bharosa két terméke, a Tracker nevű, azonosságlopás (identity theft) ellen védelmet nyújtó megoldás, valamint az Authenticator nevű azonosítási szoftver az Oracle vállalati single sign-on termékének részeivé válnak, de továbbra is elérhetőek lesznek önállóan is.

a címlapról