Szerző: Bányai György

2007. július 20. 11:38

Öt megapixeles autofókuszos fotómobil a Samsungtól

A Samsung bemutatta az 5 megapixeles autofókuszos kamerával ellátott SGH-G600 mobiltelefonját. Bár adatkommunikáció terén a készülék nem remekel, a képkezelés oldaláról a maximumot hozza.

[HWSW] A Samsung bemutatta az 5 megapixeles autofókuszos kamerával ellátott SGH-G600 mobiltelefonját. Bár adatkommunikáció terén a készülék nem remekel, a képkezelés oldaláról a maximumot hozza.

Az G600 szétcsúsztatható készülékházának hátoldalán kapott helyet egy LED-vakuval is megtámogatott, autofókuszos élességállítással rendelkező optika, amely egy 5 megapixeles CMOS képérzékelőre vetíti a képet (hasonló 5 megapixeles autofókuszos optikával rendelkezik a Nokia N95 és a Sony Ericsson K850i is). Az autofókuszos optikáknak több előnye is van a fix fókuszos rendszerekhez képest, ezek közül a nagyobb fényerő és a kisebb mélységélesség emelhető ki. Akár olyan portrék készítése is megvalósítható, ahol a fotózott személy mögötti háttér homályosan látszik.


Samsung G600 5 megapixeles autofókuszos kamerával

"A Samsung G600 nem egyszerűen stílusikon; beépített 5 megapixeles kamerája segítségével kedvenc pillanatainkat örökíthetjük meg és tárolhatjuk" -- mondta a bejelentés kapcsán Yangkyu Kim, az európai piacok értékesítési csoportjának alelnöke. "Mivel a piaci kereslet az 5 megapixeles fényképezőgépes telefon iránt idén és a következő néhány év során várhatóan jelentősen megnövekszik, igyekszünk ezeket a piaci igényeket a G600-zal kezdve megragadni."

A négysávos GPRS/EDGE hálózatokban üzemelő G600 további jellemzője a 2.0 szabványú Bluetooth adóvevő, a MicroSD kártyahely, MP3 lejátszó, illetve az optimalizált NetFront böngésző, de sajnos a készülékkel csak GPRS, vagy EDGE sebességű internetezés valósítható meg, a 3G már nem. A 102x48x14,9 milliméteres befoglaló méretű, 105 gramm súlyú mobillal az európai piacokon várhatóan augusztusban találkozhatunk először.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról