:

Szerző: Bányai György

2007. július 19. 15:26

Hat hónap alatt 25 millió új internetelőfizető Kínában

A kínai internethasználók tábora elképesztő ütemben bővül: a Xinhua kínai hírügynökség információi szerint ez év június végére elérte az ország internetelőfizetőinek száma a 162 milliót.

[HWSW] A kínai internethasználók tábora elképesztő ütemben bővül: a Xinhua kínai hírügynökség információi szerint ez év június végére elérte az ország internetelőfizetőinek száma a 162 milliót.

Minden percben közel 100 új előfizető kapcsolódik az információs szupersztádára Kínában. A China Internet Network Information Center (CNNIC) mai bejelentése alapján a 162 millió kínai internetező közül 122 millióan szélessávú megoldással csatlakoznak a világhálóra, a fennmaradó 44,3 millió (tehát minden negyedik felhasználó) pedig az alacsony mobiltelefon adattarifáknak köszönhetően telefonkészülékkel. Mindemellett érdekes tény, hogy vezeték nélküli hálózati eszközt az internetezők egyharmada használ a csatlakozáshoz.

A fenti adatok 12,3 százalékos internetpenetrációt jeleznek. A weboldalak számát 9,18 millió kínában bejegyzett doménnel írhatjuk le, melyből 6,15 millió .cn végződésű, az internetportálok száma pedig 1,32 millióra rúg. Kína ezekkel a számokkal csökkentette a különbséget az internetezők számát tekintve első Egyesült Államokhoz képest, ahol 211 millióan böngésznek a világhálón.

A CNNIC azt is közölte, hogy a januártól június végéig tartó időszakban 25 millió új felhasználó csatlakozott, ami példátlan növekedést jelent. A felmérés egyébként említést tesz az internetezési szokásokról is, mely szerint a felhasználók 76 százaléka látogat keresőoldalakat, közel 70 százalékuk vesz igénybe azonnali üzenetküldési szolgáltatást, mint például az MSN Messengert, és 55,4 százalékuk küld, illetve fogad emailt. Az internetezők korára is kiterjed a felmérés: közel 37 százalék tanuló, akik közül 17 százaléknyi tölt a kapcsolódott gép előtt több mint 20 órát hetente.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 15:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.