Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 18. 14:14

Észrevétlenül megbújik az iroda sarkában a Fujitsu Siemens új kisvállalati szervere

Első látásra asztali PC-nek tűnik a Fujitsu Siemens új munkacsoport-szervere, amelyet a vállalat úgy alakított ki, hogy akár az irodákban is használható legyen, ennek megfelelően keveset fogyaszt és szinte teljesen zajtalan. A TX120-at a tavasz Intel Developer Forumon mutatták be, ahol a szerverek kategóriájában innovációs díjat is nyert.

[HWSW] Első látásra asztali PC-nek tűnik a Fujitsu Siemens új munkacsoport-szervere, amelyet a vállalat úgy alakított ki, hogy akár az irodákban is használható legyen, ennek megfelelően keveset fogyaszt és szinte teljesen zajtalan. A TX120-at a tavasz Intel Developer Forumon mutatták be, ahol a szerverek kategóriájában innovációs díjat is nyert.

A Fujitsu Siemens szerint a TX120 40 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt a hagyományos toronyszervereknél, ráadásul stand by állapotban mindössze 28, üzem közben pedig 31 decibel zajt bocsát ki, így akár az irodahelyiségben működve sem zavarja a munkát. A gép helyigénye pedig a hagyományos toronyszerverekének mindössze harmada: a TX120 99x340x399 milliméter méretű.

Fujitsu Siemens Primergy TX120

A Primergy TX120 Xeon vagy Celeron processzorra is rendelhető, memóriája legfeljebb 8 gigabájtig bővíthető, specifikációi első látásra alig térnek el egy PC-étől. Az alaplapon ugyanakkor négyportos Serial Attached SCSI vezérlő kapott helyet, a diszkek pedig üzem közben is cserélhetők. A gép integrált távfelügyeleti vezérlővel kényezteti a rendszergazdákat, emellett mellékelik hozzá a Primergy Server View távfelügyeleti szoftvert, így akár fiókirodákban vagy telephelyeken is használható helyi rendszergazda felügyelete nélkül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról