Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 18. 11:42

Az Electronic Artshoz igazol Peter Moore, az Xbox atyja

A Microsofttól igazolt vezetőt az Electronic Arts: Peter Moore, az Xbox mögött álló egyik legfontosabb személyiség a világ legnagyobb független játékkiadójánál a sportjátékok fejlesztését felügyeli szeptember 1-től. A Microsoftnál Moore utóda Don Mattrick lesz, aki már veteránnak számít a játékiparban és február óta tanácsadóként segíti a Microsoftot, miután tavaly elhagyta az Electronic Artsot.

[HWSW] A Microsofttól igazolt vezetőt az Electronic Arts: Peter Moore, az Xbox mögött álló egyik legfontosabb személyiség a világ legnagyobb független játékkiadójánál a sportjátékok fejlesztését felügyeli szeptember 1-től. A Microsoftnál Moore utóda Don Mattrick lesz, aki már veteránnak számít a játékiparban és február óta tanácsadóként segíti a Microsoftot, miután tavaly elhagyta az Electronic Artsot.

John Riccitiello, az Electronic Arts régi-új elnök vezérigazgatója a CNET News.comnak adott telefonos interjújában elmondta, mér évek óta szerette volna megszerezni a vállalatnak Peter Moore-t, akit az iparág igazi nagy tehetségei közé sorol. "Többet tud a sportokról mint bárki akit ismerek. Az ő irányítása alatt a Sega volt a legnagyobb ellenfél a sportjátékok piacán. Nagyszerű munkát végzett a Microsoftnál és nagy öröm a számunkra hogy megszereztük" -- mondta Riccitiello.

EA Sports NHL 07
EA Sports NHL 07

A közismerten sportbolond Moore az EA-nél a sportjátékokért felelős részleget vezeti majd és olyan ismert sorozatok tartoznak majd hozzá mint a Madden NFL, az NBA Live, a FIFA, az NHL, a NASCAR vagy a Tiger Woods PGA Tour. A sportjátékok az EA legnagyobb fejőstehenei közé tartoznak, a kiadó évről évre előrukkol új változatokkal, illetve jelentős sportesemények (pl. foci vb) alkalmából különkiadásokkal kényezteti a rajongókat.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

5

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 17:41

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.