Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Jobb minőségű képszenzorok kerülhetnek a Canon kompakt fényképezőgépeibe

Bányai György, 2007. július 16. 12:28
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Canon új gyár felhúzásában gondolkodik, amely Japánban, Kawasakiban épülne. Az létesítményben a tükörreflexes gépek mellett egyes kompaktgépek CMOS képérzékelői készülnek majd, amelynek köszönhetően azok jobb minőségű, kevésbé zajos képeket rögzíthetnek.

[HWSW] A Canon új gyár felhúzásában gondolkodik, amely Japánban, Kawasakiban épülne. Az létesítményben a tükörreflexes gépek mellett egyes kompaktgépek CMOS képérzékelői készülnek majd, amelynek köszönhetően azok jobb minőségű, kevésbé zajos képeket rögzíthetnek.

A 451 millió dolláros beruházás célja, hogy a Canon 2008 júliusától megduplázza CMOS képérzékelő-gyártásának kapacitását, amely jelenleg 3 millió darabot jelent évente. A vállalat jelenleg csak a Tokió mellett található kanagawai üzemében állít elő CMOS képérzékelőket, amelyeket tükörreflexes gépeibe, illetve videokameráiba épít be.

A Canon célja az, hogy az eleddig tükörreflexes gépekben megismert CMOS szenzorokat a kompakt kategória egyes fényképezőgépeinél is alkalmazza, amelyek jelenleg CCD típusú érzékelőkkel készülnek. A CMOS érzékelő hatalmas előnye a CCD-hez képest, hogy tizedannyit fogyaszt, illetve az, hogy az általa készített képek jóval zajszegényebbek. A kompaktok CCD szenzorainak CMOS típusúra történő cseréje a technikai előnyök mellett azért is fontos, mert így a cég kevésbé függ majd jelenlegi beszállítójától, a Sonytól


Az EOS 20D CMOS képérzékelője

A Canon sajtószóvivője a gyártókapacitás megduplázása mellett a tervezett számokról is beszámolt: az idei pénzügyi évben 2006-hoz képest 14 százalékkal több, azaz 24 millió fényképezőgépet terveznek előállítani, melyből 3 millió tükörreflexes, a többi kompakt. A cég világpiaci részesedése a tükörreflexes gépek piacán negyven százalék feletti, ami az eladások tavalyi évhez képest a hónapról-hónapra kimutatott 50-100 százalékos értékesítési emelkedésnek által alakult.

FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.