:

Szerző: Ady Krisztián

2007. július 16. 11:47

Az árakat is letörheti az LG Electronics multiformátumú HD-meghajtója

[Clubic.com] A következő generációs DVD-formátumok közötti háborút nagy valószínűséggel ismét azok az PC-s olvasók, asztali lejátszók oldják majd meg, melyekkel bármelyiket képesek leszünk írni és olvasni -- hasonlóan a jelenlegi multiformátumú DVD-írókhoz, melyeknél szabadon használhatunk DVD+, vagy DVD- típusú lemezeket.

[Clubic.com] A következő generációs DVD-formátumok közötti háborút nagy valószínűséggel ismét azok az PC-s olvasók, asztali lejátszók "oldják majd meg", melyekkel bármelyiket képesek leszünk írni és olvasni -- hasonlóan a jelenlegi multiformátumú DVD-írókhoz, melyeknél szabadon használhatunk DVD+, vagy DVD- típusú lemezeket.

Az LG Electronics a jelek szerint nem csak asztali lejátszóban, hanem PC-s változatban is multiformátumban gondolkodik, a következő 3 hónapban, azaz a harmadik negyedévben megjelenő GGW-H20N második generációs beépíthető meghajtója ugyanis egy teljes értékű Blu-ray író, miközben a HD DVD lemezeket is képes elolvasni. A SATA felülettel ellátott készülék a Blu-ray lemezekre akár hatszoros sebességgel is képes rögzíteni, így egy kétoldalas, 49 gigabájtos (!) BD-R optikai lemezt kevesebb mint 50 perc alatt tölthetünk tele adattal.

A készülék emellett minden CD- és DVD-formátummal kompatibilis, sőt, még az archiválásra tökéletes DVD-RAM lemezeket is támogatja. A kétrétegű, újraírható Blu-ray lemezek maximális írási sebessége kétszeres lesz, amennyiben a lemez ezt lehetővé teszi. A HD DVD lemezek olvasása maximálisan háromszoros sebességgel történhet.

Az LG írója -- a gyártó szokásához híven, ahogyan azt a DVD-írók piacán is tette -- letörheti az árakat is, ugyanis a multiformátumú HD-íróért 400 eurót, valamivel kevesebb mint 100 ezer forintot kell fizetni majd a boltokban, miközben jelenleg a legolcsóbb PC-s Blu-ray író körülbelül nettó 130 ezer forintba kerül.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.