Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Távirányítóként is használható a Logitech új egere

Bodnár Ádám, 2007. július 16. 11:56
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Új vezeték nélküli lézeres egeret jelentett be a Logitech, amelynek érdekessége, hogy használatához nincs szükség asztalra vagy egyéb vízszintes felületre, a beépített mozgásérzékelőknek köszönhetően a levegőben hadonászva is irányítható vele a gép.

hirdetés
[HWSW] Új vezeték nélküli lézeres egeret jelentett be a Logitech, amelynek érdekessége, hogy használatához nincs szükség asztalra vagy egyéb vízszintes felületre, a beépített mozgásérzékelőknek köszönhetően a levegőben "hadonászva" is irányítható vele a gép.

Az MX Air azonban több mint egér, ugyanis multimédiás távirányítóként is használható, úgy tervezték, hogy a szórakoztató eszközként használt PC-k minden funkcióját el lehessen érni róla. "Ha valaki bosszankodott már azon, hogy a számítógépen zenét hallgatva folyton vissza kell mennie az asztalhoz másik dalt választani vagy a hangerőt beállítani, akkor ez az új eszköz pont neki való" -- mondta Erik Charlton, a Logitech nagy teljesítményű és játékosoknak szánt egerek részlegének igazgatója.

Bár a Logitech MX és VX Revolution egereinek legfontosabb újdonsága a gördítőkerék volt, az MX Airen már nyoma sincs ennek, a görgő helyét egy érintésérzékeny görgetősáv vette át. A levegőben tartott egéren a szokásos multimédia funkciókat (lejátszás, szünet, hangerő, némítás, léptetés) a hüvelykujjal elérhető nagy, narancssárgán megvilágított gombokkal aktiválhatjuk.

Logitech MX Air egér

Egyes funkciók eléréségez különféle gesztusokat rendeltek. A hangerő beállításához például elég a hangerőszabályzó gombot nyomva tartanunk, és közben kezünkkel jobbra vagy balra inteni annak növeléséhez illetve csökkentéséhez. Hasonlóan, zenehallgatás közben egy körkörös kézmozdulat jobbra a következő dalra ugrik, míg ugyanaz a mozdulat balra az előző dalt ismétli meg. A vállalat szerint az MX Airt úgy tervezték, hogy az meg tudja különböztetni a szándékos kézmozdulatokat az apró remegésektől.

A Logitech MX Air augusztusban kerül az európai boltokba, ajánlott bolti ára 39 ezer forint.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.