Szerző: Bányai György

2007. július 12. 17:31

Ingyenesen letölthető a Microsoft biztonsági szolgáltatásának új bétája

A Microsoft szabadon elérhetővé, letölthetővé tette következő generációs online biztonsági szolgáltatásának, a Live OneCare 2.0 legfrissebb bétaváltozatát. A vállalat szerint az új verzió számos újítást és pluszfunkciót kínál.

[HWSW] A Microsoft szabadon elérhetővé, letölthetővé tette következő generációs online biztonsági szolgáltatásának, a Live OneCare 2.0 legfrissebb bétaváltozatát. A vállalat szerint az új verzió számos újítást és pluszfunkciót kínál.

A Microsoft weboldaláról az email cím megadása után ingyenesen letölthető alkalmazáscsomag leginkább az otthoni felhasználókat és a kisvállalkozásokat célozza. A OneCare 2.0 bétája az internetes támadások ellen nyújthat védelmet az önmagát beállító tűzfallal és az automatikusan frissülő vírusirtóval, illetve a számítógépek, hálózatok karbantartásában segíthet az automatikus biztonsági-másolat készítésével és visszaállításával, a rendszer finomhangolási lehetőségeivel, vagy az időszakos merevlemez-töredezettségmentesítéssek. A szolgáltatás még a rendszer betöltődésének sebességére is jótékony hatással lehet.

A fél évvel ezelőtt elérhetővé vált 1.5-ös változathoz képest új funkciókkal is találkozhatunk, melyek közül leginkább az otthoni hálózatok felügyelete emelhető ki, vagy a helyi hálózati nyomtatómegosztás lehetősége. Ezen túlmenően a 2.0 képes a 64 bites processzorokkal szerelt számítógépekkel is együttműködni, és a vezetéknélküli hálózatok biztonságos titkosításának lehetősége is a rendelkezésünkre áll.

Bár a OneCare 2.0 a tesztfázis alatt egy fillérbe sem kerül, a végleges változatért fizetni kell majd. Ennek összegét még nem hozták nyilvánosságra, de a Windows Live OneCare jelenlegi szolgáltatása évente ötven dollárba kerül, maximum három számítógépre történő telepítés lehetőségével.

a címlapról

seo

0

Sic transit Google kereső

2024. június 21. 09:51

A Google legnépszerűbb szolgáltatására komoly változások várnak, de miért mondják, hogy hanyatlik a kereső?