Szerző: Ady Krisztián

2007. július 12. 16:32

Nem csak a biztonság miatt érdemes frissíteni a QuickTime-ot

Újabb frissítést adott ki az Apple a QuickTime-hoz, mely nem kevesebb, mint nyolc biztonsági rést foltoz be a video- és audiolejátszó szoftveren. Nem csak emiatt érdemes azonban frissíteni a 7.2-es változatra, az Apple ugyanis egy olyan opciót is elérhetővé tett végre, mely eddig csak a fizetős Pro változatban volt korábban kiválasztható, és számos felhasználónak hiányozhatott.

[HWSW] Újabb frissítést adott ki az Apple a QuickTime-hoz, mely nem kevesebb, mint nyolc biztonsági rést foltoz be a video- és audiolejátszó szoftveren. Nem csak emiatt érdemes azonban frissíteni a 7.2-es változatra, az Apple ugyanis egy olyan opciót is elérhetővé tett végre, mely eddig csak a fizetős Pro változatban volt korábban kiválasztható, és számos felhasználónak hiányozhatott.

A nyolc biztonsági résből négy memóriakezeléssel és buffertúlcsordulással kapcsolatos hibát javít, három pedig a QuickTime Java-kezelésében lévő réseket foltozza be. A fennmaradó egyetlen javítás az Apple oldala szerint "érzékeny adatok kiszivárgásához vezethető" problémákra nyújt megoldást. A szoftver új változatában H.264 kodekkel kapcsolatos változtatások is szerepelnek.

A "mezei" felhasználók részéről legfontosabb változás azonban kétségkívül az, hogy a 7.2-es változattól kezdve végre az ingyenes QuickTime is képes lett teljes képernyős lejátszásra, melyre eddig csak a fizetős, 30 dolláros áron megvásárolható Pro változat volt alkalmas. A frissítés letölthető az Apple oldaláról, vagy a QuickTime-mal együtt települő Apple Software Update segítségével.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról