Szerző: Ady Krisztián

2007. július 12. 10:54

Szimpla grafikus kártya az Albatron HD-gyorsító dekóderkártyája

[Clubic.com] Enyhén szólva becsapós az Albatron legújabb kártyájának elnevezése, a Blue Ray Decoder Card -- igen, Blue és nem Blu-ray -- nyilvánvalóan a Blu-ray HD-formátum körüli felhajtást szeretné könnyedén meglovagolni. A dekóderkártyaként árult termék ugyanis nem más, mint egy szimpla belépő szintű grafikus kártya.

[Clubic.com] Enyhén szólva becsapós az Albatron legújabb kártyájának elnevezése, a "Blue Ray Decoder Card" -- igen, Blue és nem Blu-ray -- nyilvánvalóan a Blu-ray HD-formátum körüli felhajtást szeretné könnyedén meglovagolni. A dekóderkártyaként árult termék ugyanis nem más, mint egy szimpla belépő szintű grafikus kártya.

A dekóderkártyának árult termék egy HDCP védelemmel is ellátott, DVI- és analóg tévékimenetes, GeForce 8500GT vezérlőt alkalmazó, alacsony építésű (low-profile) grafikus kártya, melynek az NVIDIA PureVideo szoftveres technológiája biztosít HD-dekódolási képességet -- éppen úgy, mint a többi NVIDIA 8500GT lapkás grafikus kártyának. Az egyetlen különbség a HDCP-támogatásban található meg, ezt a licencet ugyanis a kártyagyártók csak mostanában vásárolják meg újabb kártyáik mellé, némelyikre HDMI digitális kimenetet is illesztve.

Albatron Blue Ray Decoder Card

A belépő szintű grafikus kártya tehát éppen annyira dekóderkártya, mint a többi NVIDIA grafikus kártya, a Blue Ray névválasztás pedig nyilvánvalóan a trendeket készül meglovagolni anélkül, hogy a névért is fizetni kelljen. Arról valószínűleg az Albatron marketingesei is elfelejtkezhettek, hogy a Blu-ray sem véletlenül lett az ami, a Blue Ray ugyanis bejegyzett védjegy.

a címlapról