Szerző: Bányai György

2007. július 11. 12:17

A Casio új fényképezőgépei a YouTube szolgálatában

A nyolc megapixeles Exilim EX-S880 és a hét megapixeles Exilim EX-S77 fényképezőgépek számos kényelmi funkcióval rendelkeznek. A legkülönlegesebb azonban bennük, hogy a népszerű YouTube videomegosztó oldalra optimalizált fimkeket is képesek rögzíteni.

[HWSW] A nyolc megapixeles Exilim EX-S880 és a hét megapixeles Exilim EX-S77 fényképezőgépek számos kényelmi funkcióval rendelkeznek. A legkülönlegesebb azonban bennük, hogy a népszerű YouTube videomegosztó oldalra optimalizált fimkeket is képesek rögzíteni.

Egyre több olyan termék lát napvilágot, amely képes a Google szolgáltatásaival együttműködni. A mobiltelefonok, (mint az LG-KS10) után most a digitális fényképezőgépek jönnek, melyek első példányai a Casio Exilim EX-S880 és Exilim EX-S77. Mindkét gép témaautomatika üzemmódjában fellelhetjük azt a lehetőséget, amelynek használatakor a YouTube videomegosztó oldalra optimalizált tartalmak készülhetnek H.264 tömörítésű MPEG4 állományok formájában. Ráadásképp a kész felvételek a mellékelt szoftverrel és csupán két kattintással feltölthetők a videomegosztóra.


Balra az EX-S880, jobbra az EX-Z77

A két Exilim némiképp különbözik egymástól, hiszen két külön modellsor csúcsai. Az EX-S880 a Card, az EX-S77 pedig a Zoom család tagja. A háromszoros optikai közelítésre alkalmas gépek nem csak az egyes lövések esetén remekelnek, hanem a sorozatfelvétel is erősségük, hiszen az Exilim Engine 2.0 gyors feldolgozó processzornak hála akár 5 képet is képesek másodpercenként exponálni, igaz, csak csökkentett, két megapixeles felbontásban. Az ISO-érzékenység egészen 1600-as értékig állítható, akár kézzel, akár az automatika által. A behelyezhető memóriakártyák lehetnek 2 gigabájtosnál nagyobbak is, mert mindkét gép fogadja az SDHC szabványú példányokat is ezekből. Egy négy gigabájtos SDHC kártyára 70 percnyi 640x480 felbontású 30 kép/másodperc frissítésű videó rögzíthető.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról