Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 11. 10:59

Kifejezetten kisvállalatoknak szánja Vostro nevű gépeit a Dell

Michael Dell szerint a vállalata megtalálta a helyes vágányt az újabb növekedés felé vezető úton, azonban még időbe telik, mire teljes gőzzel roboghat. A világ második legnagyobb PC-gyártójának elnök-vezérigazgatói székébe januárban visszatérő Dell szerint a siker kulcsa a jó partnerkapcsolatok kialakításában, felvásárlásokban, új tehetségek felkutatásában és a szigorú költségkontrollban rejlik.

[HWSW] Michael Dell szerint a vállalata megtalálta a helyes vágányt az újabb növekedés felé vezető úton, azonban még időbe telik, mire teljes gőzzel roboghat. A világ második legnagyobb PC-gyártójának elnök-vezérigazgatói székébe januárban visszatérő Dell szerint a siker kulcsa a jó partnerkapcsolatok kialakításában, felvásárlásokban, új tehetségek felkutatásában és a szigorú költségkontrollban rejlik.

Május végén a Dell bejelentette, alkalmazottainak 10 százalékától, közel 9 ezer embertől válik meg a hatékonyabb működés érdekében. 2001 óta ez az első alkalom, hogy a Dell nagyobb arányú elbocsátást hajt végre. Michael Dell tegnap elmondta, további lehetőségeket is találtak a költségek optimalizálására, azonban hogy ez újabb leépítéseket jelent-e, arra kitérő választ adott. "Folyamatosan fejlődünk de még sok teendőnk van hátra" -- mondta Dell tegnap New Yorkban, amikor bemutatta a vállalat új kisvállalati PC-it. A kisvállalatok felé fordulás szintén a Dell megújulásának része, a cég szerint ugyanis ezzel a piaci szegmensre senki sem koncentrál igazán.

A cég egy vadonatúj termékvonalat hozott létre a 25-nél kevesebb alkalmazottal rendelkező cégek számára. A kisvállalatok rendszerint fogyasztóknak szánt gépeket vásárolnak, a Vostro márkanevű PC-k és nyomtatók azonban kifejezetten a kis cégek elvárásai szerint készültek. Ennek érdekében a lehető legkevesebb előre telepített fogyasztói szoftvert (pl. játékok, képszerkesztő, stb.) tartalmazzák, ugyanakkor olyan programokat telepítettek rájuk, amelyek kisvállalati környezetben hasznosak lehetnek, például az adatok online lementésére, vagy a hálózatok egyszerű beüzemelésére.


Dell Vostro 200

A Vostro márkanevű gépek legolcsóbbika egy 319 dolláros asztali PC, a noteszek pedig 499 dollártól kaphatók. A gépek mellé 24/7 órás támogatást biztosít a Dell.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról