Szerző: Bányai György

2007. július 10. 17:03

Szélvészgyors feltöltés a német Vodafone által kínált új HSUPA kártyával

Július 9-én Belgiumban bejelentette az Option, hogy a németországi Vodafone az első szolgáltató, aki a 3G adatátviteli szolgáltatásait HSUPA adatkártyával kínálja.

[HWSW] Július 9-én Belgiumban bejelentette az Option, hogy a németországi Vodafone az első szolgáltató, aki a 3G adatátviteli szolgáltatásait HSUPA adatkártyával kínálja.

Az Option GlobeTrotter EXPRESS HSUPA (High Speed Uplink Packet Access) adatkártya (melyet a német szolgáltató saját "Mobile Connect Card Express UMTS Broadband" márkanéven forgalmaz) Express Card kártyahelybe illeszthető, de mellékelnek hozzá egy Cardbus adaptert is, hogy a régebbi szabványú csatlakozóréssel ellátott noteszgépek tulajdonosai is tudják használni.

A kártyával DSL-sebességű internetezés valósítható meg vezeték nélkül, akár 7,2 Mbit/s letöltési sebességgel. A HSUPA esetében azonban a feltöltési sebesség sokkal érdekesebb, amelynek jelenlegi maximuma a szolgáltató hálózatának sebességkorlátja miatt ma még "csak" 1,45 Mbit/s, de a kártya az Option állítása szerint akár a 2 Mbit/s sebességre is képes. A HSUPA elméleti sávszélessége feltöltési irányban 5,76 Mbit/s (UMTS: 384 kbit/s, EDGE: 112,8 kbit/s), tehát a szabvány akár évekig is jövőálló maradhat.


Az Option új HSUPA kártyája

A nagy feltöltési sebesség lehetővé teszi a nagyméretű fájlok kényelmes továbbítását, így fotók, videók, PowerPoint állományok is gyorsan elküldhetők. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy egy 2 megabájtos fotót az eddigi 44 helyett már 12 másodperc alatt feltölthetünk. A kártya további jellemzője, hogy a lassabb hálózatokon is képes üzemelni, mert automatikusan képes átkapcsolni a HSUPA, HSDPA, UMTS, EDGE és GPRS szabványok között.

Az ügyfelek a 400 euró értékű kártyát kevesebb mint egy euróért kapják, de csak két év hűséggel kötött szerződések esetén. A havidíj a Business-DataPro8 előfizetések esetében 9,52 euró. Németországban a Vodafone hálózata jelenleg 2200 településen a lakosság 80 százalékát éri el.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

5

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 16:12

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.