Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 10. 15:02

Drajkó László a Microsoft Magyarország új vezetője

Szeptember közepétől Drajkó László veszi át Vityi Péter helyét a Microsoft hazai leányvállalatának élén. Amint az ismert, Vityi regionális igazgatóként folytatja karrierjét a Microsoft nagyvállalati csoportjában, amely a vállalat legnagyobb ügyfeleivel, köztük rendszerintegrátorokkal, outsourcing cégekkel, üzleti tanácsadókkal és technológiai beszállítókkal való kapcsolattartásért felelős.

[HWSW] Szeptember közepétől Drajkó László veszi át Vityi Péter helyét a Microsoft hazai leányvállalatának élén. Amint az ismert, Vityi regionális igazgatóként folytatja karrierjét a Microsoft nagyvállalati csoportjában, amely a vállalat legnagyobb ügyfeleivel, köztük rendszerintegrátorokkal, outsourcing cégekkel, üzleti tanácsadókkal és technológiai beszállítókkal való kapcsolattartásért felelős.

A Vityi helyére érkező Drajkó László a Budapesti Mûszaki Egyetemen szerzett villamosmérnöki diplomát 1991-ben. Pályáját a Központi Fizikai Kutató Intézetben kezdte hálózati mérnökként, majd 1992-tôl a Novell Europe termékmenedzsereként, később pedig közép- és kelet-európai csatornamenedzsereként dolgozott. 1994-ben kinevezték a Novell Magyarország értékesítési igazgatójává, később ügyvezetô igazgatójává.

A szakember a pályáját 1996-tól a Compaq Computer magyarországi ügyvezető igazgatójaként folytatta, majd a Compaq BDG piacfejlesztési ügyvezetô igazgatója volt Münchenben. Drajkót 2000-ben a Matávnet Rt. vezérigazgatójává nevezték ki, majd 2001-től az Axelero Internet néven újjáalakult cégben látta el ezt a pozíciót. A szakember legutóbb a Graphisoft nemzetközi értékesítési tevékenységéért volt felelős, az ArchiCAD nemzetközi terjesztésével foglalkozó független értékesítési csatorna irányítása volt a feladata.

"Örömmel térek vissza a magyar informatikai iparágba, mint a Microsoft Magyarország vezetője. Célkitűzéseim közé tartozik a vásárlók igényeinek való megfelelés, a partneri kapcsolatok erősítése, és hogy tovább növekedjen a Microsoft a magyar gazdasághoz való hozzájárulása" -- mondta Drajkó, aki a Microsoft Közép-Kelet-Európáért felelős alelnökének, Vahé Torossiannak tartozik majd közvetlen beszámolási kötelezettséggel. "Széles körű szakmai tapasztalattal rendelkezik mind az üzletfejlesztés, a cégvezetés, mind pedig a kereskedelem és a marketing terén, így meggyőződésem, hogy nagyszerű lehetőség lesz ez számára, hogy maradandót alkosson a magyar IT iparban" -- mondta Torossian.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról