Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 9. 11:16

Újabb linuxos PC-k várhatók a Delltől

[eWeek/HWSW] Hamarosan vállalati PC-ket is kínál majd Ubuntu Linuxszal a Dell, a szabad operációs rendszert nemrégiben felkaroló vállalat várhatóan az augusztus elején San Franciscóban tartandó LinuxWorld rendezvényen jelenti be erről szóló részletes terveit.

[eWeek/HWSW] Hamarosan vállalati PC-ket is kínál majd Ubuntu Linuxszal a Dell, a szabad operációs rendszert nemrégiben felkaroló vállalat várhatóan az augusztus elején San Franciscóban tartandó LinuxWorld rendezvényen jelenti be erről szóló részletes terveit.

A világ második legnagyobb PC-gyártója májusban dobta piacra Ubuntu Linuxszal előtelepített konfigurációit, amelyeket egyelőre kizárólag az Egyesült Államokban lehet megvásárolni, de hamarosan további országokban is kaphatók lesznek. Hogy a konfigurációk mennyire voltak sikeresek a piacon, arról nem állnak rendelkezésre nyilvános adatok, de a céghez közeli források szerint az érdeklődés meghaladta a várakozásokat -- alighanem ez vezetett ahhoz, hogy a Dell tovább nyisson a Linux irányába.

A LinuxWorld augusztus 6-án kezdődik, ahol augusztus 7-én tart előadást Kevin Kettler, a Dell műszaki igazgatója, aki a Linux vállalati terjedéséről fog majd beszélni, külön kiemelve a virtualizáció nyújtotta lehetőségeket, valamint az asztali környezetet. Valószínűleg ezt az alkalmat ragadja meg a Dell arra, hogy bejelentse új linuxos gépeit, amelyek között lehet hogy szerverek is lesznek. Egyelőre nem tudni, itthon kaphatók lesznek-e valaha az Ubuntuval telepített Dell-gépek.

A gyászos tavalyi év után újjáalakuló Delltől az IdeaStorm vállalati weboldalon keresztül kérték a felhasználók, hogy kezdje meg Linuxszal előretelepített konfigurációk forgalmazását -- ugyanezen a fórumon létrejött vélemények után született újra a Vista miatt kidobott Windows XP is több Dell konfiguráción. A disztribúciót is a közösség választotta ki, a cég szóvivője szerint a hozzászólók négyötöde az Ubuntura voksolt. A Dell kínálatában jelenleg két asztali gép és egy notesz kapható Ubuntuval, amelyek 50 dollárral olcsóbbak így mint Windowszal.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

5

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 16:49

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.