Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 5. 09:39

Az Eaton veszi meg az MGE kisirodai és otthoni szünetmetes áramforrásokkal foglalkozó részlegét

Az Eaton vásárolja meg az MGE UPS kisirodai és otthoni rendszerekkel foglalkozó üzletágát a Schneider Electrictől, a 425 millió euró értékű tranzakció várhatóan a harmadik negyedévben zárul le.

[HWSW] Az Eaton vásárolja meg az MGE UPS kisirodai és otthoni rendszerekkel foglalkozó üzletágát a Schneider Electrictől, a 425 millió euró értékű tranzakció várhatóan a harmadik negyedévben zárul le.

Amint arról lapunk is beszámolt, a Schneider tavaly felvásárolta az American Power Conversiont, amelyet a szintén a tulajdonában levő, szünetmentes áramforrásokra szakosodott MGE-be olvasztott be, így jött létre az APC MGE. Idén májusban az Európai Unió aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a kisirodai és otthoni szünetmentes áramforrások piacán az APC MGE monopolhelyzetbe kerül, ezért a Schneider vállalta, hogy eladja az MGE kisirodai és otthoni rendszerkért felelős üzletágát.

A Schneider állítólag közel két tucat kérővel tárgyalt, amelyek közül a szerteágazó ipari tevékenységet folytató Eaton lett a nyertes. Az MGE kisirodai és otthoni üzletága mintegy 600 embert foglalkoztat és az idén május 31-én véget ért 12 hónapban összesen 163 millió eurós árbevételt és 39 millió eurós adózás, értékcsökkenés és kamatfizetés előtti profitot ért el. Az MGE szóban forgó divíziójának központja a franciaországi Saint-Ismierben van.

Az 1911-ig visszavezethető történettel rendelkező, Eaton néven 1923-ban ismert amerikai iparvállalat a tavalyi évet 12,4 milliárd dolláros bevétellel zárta. Az Eaton világszerte 61 ezer embert foglalkoztat és 125 országban van jelen. A vállalat Powerware szünetmentes áramforrásai Magyarországon is elérhetők a BPS révén, most a kínálat az MGE kisirodai és otthon termékeivel egészül ki.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról